"Vina za radost"
59

Muštuluk: Novo ime za vaše vinsko uživanje dolazi direktno iz vinarije Čoka

Vinarija Čoka predstavila je vina Muštuluk
Običaji su divna stvar. Dok čuvaju najdragocjenije od naše tradicije i naslijeđa, oni nas drže na okupu i uče značaju zajedništva koje nas poput zlatne niti vezuje za najvrijednije ljude i mjesta.

U riznici najplemenitijih običaja, svojom autentičnošću i ljepotom posebno se ističe - muštuluk. Nastao u drevnoj Persiji, ovaj običaj darivanja glasnika sretnih vijesti stigao je i na naše prostore i tu se zadržao i do današnjeg dana. Dovoljno je samo jednom izgovoriti ovu neobičnu riječ i sigurni smo da ćete kao magijom izmamiti osmijeh na lice onoga kome ste je uputili.

U godini u kojoj obilježava 120 godina od osnivanja, Vinarija Čoka predstavila je našem tržištu Muštuluk, vina odabranih premium karakteristika, čija raskoš i pitkost savršeno pristaju posebnim trenucima vinskog uživanja.

Vina Muštuluk
Vina Muštuluk

Muštuluk paletu prepoznaćete po sofisticiranom dizajnu etikete i elegantnoj boci koja brižljivo čuva sve bogate karakteristike vina. Muštuluk vina poznata pod imenom "vina za radost", daruju nam priliku za uživanje u dvjema raskošnim i pitkim, crvenim i bijelim kupažama karakterističnim po idealnoj izbalansiranosti brižljivo biranih vinskih nota. Muštuluk Belo vino odlikuje svjež i trajan ukus pune završnice koji potiče od poznatih bijelih sorti Chardonnay i Sauvignon Blanc.

Muštuluk crveno vino
Muštuluk crveno vino

Odaberete li Muštuluk Crveno, očekujte da će vas očarati intenzivna rubin nijansa u kojoj je sačuvana punoća ukusa, snažno i robusno tijelo koje duguje sortama Merlot i Cabernet Sauvignon.

Kada je riječ o kvalitetu Muštuluk vina, dovoljno je spomenuti osvojena internacionalna vinska priznanja. U godini iza nas, Muštuluk Crveno vino nagrađeno je srebrnom medaljom na BIWC 2022- Balkans International Wine Competition, a medalju iste plemenite boje, ovo vino osvojilo je i na prestižnoj vinskoj manifestaciji Mundus Vini 2023.

Bilo da imate povod za slavlje ili vjerujete da je svaki dan dobar dan za vino, Muštuluk vina su izbor sa kojim sigurno nećete pogriješiti, a možete ih pronaći u svim većim prodajnim objektima Bingo lanca marketa.