Komentari (46)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
.Sad svi postali nutricionisti.To je sada naziv za supljihatora-nutricionista
@KrutiKrkan, zvanje nutricioniste se nigdje ne stiče fakultetskim obrazovanjem. Zvanje dijetologa zahtjeva fakultetsko obrazovanje, i dijetolog je čak i zaštićen naziv i ne može ga imati svako. Za nutricionistu niti treba fakultet, niti je zaštiena titula i može je sebi prikačiti ko god hoće.
@KrutiKrkan istina je. Mozes imati fakultet ali to nije medicinski. Zvanje nutricioniste nije zasticeno, i niko te nece proganjati ako sam sebe nazoves nutricionistom na osnovu kratkog kursa o ishrani. Zvanje dijetologa je zasticeno, a da bi postao dijetolog moras prvo imati zavrsen medicibski fakultet, Nutricionizam u Mostaru je na tehnolosko-prehranbenom, to nije medicina.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Ako ne doručkujem, povećavam rizik od prerane smrti za 19%, pijenjem kafe ga smanjujem za 19:%. Znači li to, ako ujutro samo pijem kafu, da je bare-bare?
treba mladost produžiti a ne život I. Andrić
Ova mantra sa tri obroka dnevno je samo ispiranje mozga. Ja od kako sam prešao na intermittent fasting (jednom dnevno jedem) nikad se bolje i zdravije nisam osjećao.
I Ova O Rajli pocela da sere malo ,sve ovo sto je ona rekla ima na google i hajd razligu sa tim zdravim sranjima zivices onoliko koliko ti je propisano kad bi bio hermeticki zapakovan
Srećo naša, neće ti mozak ostati bez glavnog energetskog izvora od neunosa ugljikohidrata, jer ih organizam opravi sam, a ostalo preuzmu ketoni na kojima mozak radi primjetno bolje nego kad je samo pod ugljikohidratima. Niti do umora i pada energije dolazi zbog ugljikohidrata, nego zbog nedovoljnog unosa masnoće, magnezijuma, kalija, i natrija. Ishrana od umjerene količine proteina i raznovrsnog ne-škrobnog povrća je daleko zdravija od ove tvoje sa gomilom UH.
Lijepo objasnjeno.
Mit je i da treba jesti ugljikohidrate. U praksi se neprestano dokazuje da nije potrebno unositi niti jednu molekulu UH. Organizam sam sebi glukogenezom napravi ono malo UH koje su mu treba. To ne znači da se UH treba apsolutno odreći; niskokalorično povrće treba jesti zbog elektrolita i vitamina, a čak i ono sadrži UH više nego što je potrebno za normalan život, i dovoljno za fizički rad i rekreativni sport bez problema. Samo za takmičarske sportske rezultate treba nešto više UH.
ne zna ni ona ponovit sta je sve nabrojala da valja i ne valja
I ova širi dezinformacije, ne zato što joj je stalo do toga, nego zato što joj je tako servirano, ona prihvatila zdravo za gotovo, i to papagajski ponavlja.
@sezam.susam Slažem se..ima ona jos dosta za naučiti.
nema te dijete koja ce učiniti više od samo 15 minuta malo jače fizičke aktivnosti svaki dan, na play store - u imate more besplatnih aplikacija za vježbe bez tegova, vježbe traju do 15 min i na sebi ćete vidjeti rezultate vec nakon 10 dana
Amela od kakve hrane su ti takvi bokovi? Genetika il hrana?
gdje je samo pokupila pamet..