Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nije problem ponekad, problem je što je to čest - salame, paštete, jeftini sokovi, gazirani, pa čak i energetski napici. Čhia sjemenke i sl. stvari su budalaštine, ali se od svakodnevnih namirnica mogu napraviti fini sendviči - kombinacija jaja, mliječnih namaza, sireva, povrća (paradajz, paprika, krastavac i sl.), voće.
Bitno je da kuci jede kuhano, nece mu glava sa ramena spasti ako pojede krosan u skoli/vrticu
Hoce. U tome je problem. A i "kuhano" je sirok pojam.
Realno ovakva debeljuca priča o zdravoj ishrani? Da zabrani kroasane da se nose u školu? hahaha dobro neko reče, hitleru živ li si? jadna ne bila, jel misliš da je svakom ukusan zob ili chia ili rogač ili tamo neki treći k. hajmo peticiju da joj zabrane primirisati u školsko dvoriste bilo koje u državi, peksinu bagljavi, rovarosu tudjih uzina, salmonelu prenosis djeci svojim rucerdama
Bas mi Bosanci i imamo izbor izmišljati sta jesti. Dok platis rezije ostane ti 150-200 KM i kupis makorona i pasteta za 28 dana i za 2-3 dana malo mesa i govoris begenisem. ...
Tesko se kod nas zdrave navike mogu VRATITI jer 1. Moje dijete ce jesti samo najskuplju hranu. Onda prestane dojiti a da AD 2. Moje dijete ce jesti sve ono sto moji roditelji meni nisu mogli priustiti (odrasla na kajmaku i zdravom mesu a sad daje pastete,salame,hrenovke) 3. Neka se vidi da moje dijete IMMOOO. KROASAN i chips svaki dan 4. Sljive i jabuke nisu zdrave jer su besplatne u tom selu odakle je.
Ma šta bravo, tjera djecu da budu vegani...a tako se stvaraju gay osobe jedno vezano za drugo..., smatra ljude koji jedu meso da su ubice... Znam je ja dobro ovo što portali pišu je glupost čista...
Osim titule uciteljice koje su joj reference da dijeli savjete na polju ishrane, a pogotovo da prica o ishrani djece i omladine, odnosno osoba u razvoju? Koliko ima objavljenih naucnih radova na tu temu, ili na temu upotrebe chia sjemenki u ishrani i samim tim poboljsanjem zdravlja ljudi? Koliko je istrazivanja objavila isto tako na temu nezdrave ishrane i navike kod ljudi?
Znaci po tvojoj logici, ko god nesto savjetuje treba imati iza sebe objavljene naucne radove?
Koliko kosta ova mala kuhinja, pitam? Ako je stvarno brine zdravlje i ishrana djece, pretpostavljam da je for free? Ili je ipak sve uradjeno u cilju samopromocije i promocije vlastitog brenda i drugih sa kojima suradjuje?
Da klincu namazem integralni hljeb ajvarom... Pa ti nisi normalna.
Dani upravo to i govori: da stvoriš NAVIKU djetetu da jede zdravo. Od pocetka. Navike su sve. Meni mama ništa nije branila, ali NIKADA nije kupila čips i gazirane sokove. Kući sam navikla da kao grickalice uvijek imam suho voće i orašaste plodove. Nisam znala za junk food pa se nisam bunila što jedem suhe brusnice uz film umjesto smokija.
@NeMoguMeda nisam ljubitelj junk food-a, vise volim kuhano, domace, ali gdje si ti odrastala pa nisi znala da to postoji??? Nisi cula ni pozeljela hamburger, vidjela djecu sa cipsom, smokijem, cokoladicom?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Moze li mi neko reci iz redakcije po cemu je ova gdja kompetentna da dijeli savjete o prehrani ja nigdje ne procitah da je nutricionista ili da je zavrsila neku vrstu skole koja je povezana sa ovom oblasti cuj uciteljica dijeli savjete mislim svaka cast jeste da radi s djecom ali izgleda da su danas svi sposobni da se svacim bave i drugima savjete dijele ne znam sta bi bez njih da nema ovih drustvenih mreza mislim da nista ne bismo znali niti neku knjigu procitali.
Sto te minusirase, a postavljas najlogicnije pitanje
Ako dijete kući jede kuhane obroke, odabrane namirnice, sendndvič sa salamom nije strašna stvar. Zamislite dijete od 8-9 god.kako vadi čašu zobene kaše na velikom odmoru...msm treba biti realan neke žene rade stvarne poslive od 8-9 h, spremaju tri obroka u kući i sad treba još pola dana mutiti kaše da nam influenceri ne bi rekli da nezdravo hranimo djecu. Prešla je sve granice sa objavom na kojom je ponižavala roditelje....
Al zato te iste mame mogu vintati Instagram u nedogled jel tako? Al odvojiti 10 minuta za pripremu obroka je mnogo? Lakše na trafici kupiti čoko lips i kolu jel de?
salama hljeb samo tuci
Ova ista je preturala djeci po torbama da blati roditelje i predstavlja ih nemajkama. Neki ljudi svoj hljeb krvavo zaradjuju
procitaj clanak. zdravo ne znaci da mora biti skupo.