Komentari (263)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ovo na slici je kvrguša. Ne moze sve biti kljukuša 😂😂
nemoj mi krajiskih specijaliteta vec mi je muka
Pročitaj članak od početka do kraja.
najbolja kljukusa je ona najobicnija od krompira. Nije losa ni ona sa sirom. Stavis po njoj pavlake, naspes sebi jogurta il kefira, napravis salatu od paradajza i krastavca, i najedes se ko pasa.
ebem vam mater cetnicku
Nema sumnje kljukuša je dobra ali janjetina je bolja, pitajte političare ?????
Smece puno kolhidrata i kalorija a nema se gdje potrosit samo riba
jedna je pitala kuharicu čime je polivaš.
nema nista bolje od kljukuse ..samo sto se kod nas jede sa kiselim mlijekom u koje se ureze dosta bijelog luka ....ne preporucuje se radnim danima medjutim kada kljukusu opalite za veceru spavate kao zaklani ...valjda spusti pritisak sta li :) u svakom slucaju jedno od boljih tradicionalnih recepata
U pravu si, kljukusa je tijesto umuceno sa jajetom, a posebno se pripremi bijeli luk sa kajmakom pa se prelije preko pecenog tijesta, a ovo gorae na slici sa piletinom je pita tzv coro, jer tijesto pokrije piletinu pa ne znas gdje je batak ili krilo itd i jos nesto "vanzemaljica" nije probala pravu poprskusu, neka ode u Gradacac pa da proba pravu inace ovo su nisko tirazne pite, bez mesa, kad se tesko zivilo, ali zato im kajmak (domaci) i maslo daju kaloricnost. Toliko od poguzije.
ko nije jeo kljukusu obarusu nezna sta je kljukusa
Samo da nije cazinska poprskuša. Sve ostalo ću preživjeti.
sad ima i kompot, odnosno hošef :D
Isprobano, lijepo u i ukusno...ma ne ukusno, nego preukusno :)
Kozaračka kvrguša definitivno...postajao je restoran "Kod Babe" u Kozarcu. Ljudi prelazili kilometre i kilometre da probaju kvrgušu.
Kozaračka kvrguša definitivno...postajao je restoran "Kod Babe" u Kozarcu. Ljudi prelazili kilometre i kilometre da probaju kvrgušu.
Nebi ovo Novalic ni pogledo',njemu ja mati kljukusu pravila s'skampima i hobotnicom,pa mu to sad u naviku preslo,cak je i za'licio na calamari
Ne moze covjek poreci da nije ukusno, ukusno jest. Medjutim da jaca organizam ne mogu se sloziti. Kljukusa sa bijelim lukom da i to zbog bijelog luka. Ostalo kajmak i masnoca moze samo da doprinese povisenju holesterola ukoliko se naravno jede cesto i u vecim kolicinama.
nije problem kajmak malo podmazuje, nego ima tijesta gomila :)
gdje je amidza stric a djdzinica ujna nemoze ni kljukuša da valja hahha
Morala sam proguglati sta je kljukusa. Mi to zovemo leza. Ima ih vise vrsta, a sve su mljac. Sto neko rece, u casu jogurta i salata i najedi se ko pasa.
leza ili leža?
Leza. Nema ž.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Eki kljukusa sa piletinom
:) provale. nema veze bitno je da se pokajmači.