Komentari (20)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Na pijaci su uvijek sve domaće. Čak i banane, domaće.
i iz buturović polja
kad sam vidjela jagode početkom februara u lokalnom granapu, pitala sam se "ko kupuje ovo i zašto?".
Domaće je najskuplje #
Uvozne su puno jeftinije,samo im treba šećera i šlaga
Domaće su 8km a uvozne 5km, eto tako razlikovati 🤣
Ona koju uberem iza kuće....
Ima na pakovanju odakle je ... hahahahahAaa jest da to nisu mafijaši.. koji pakuju a i oni koji kontrolišu...
Današnju "domaću" jagodu je potrebno jesti uz pomoć noža. Režeš kao da je jabuka, pobogu se pa čak i pucketa pod nožem. Kako zaista prepoznati "pravu domaću"? Odgovoriću pitanjem: Kada je ista ta jagoda bila na tezgama prije maja? Takođe, izgled i miris. Nije nuklearna fizika.
Domaće je uvijek najbolje. Kad odeš u Francusku, tamo su najbolje domaće jagode, bolje od uvoznih. U turskoj kad kupuješ jagode, uvijek gledaj da su domaće, uvozne su velike i bezukusne. U koju god zemlju da odeš, uvijek uzmi samo domaće, bolje su od uvoznih svejedno odakkle su :)
Iz ovog kljix ćlanka sam saznao da su domaće jagode prave a uvozne krive. Znači, domaće su domaće pa tamam ako su i vještačke 😆
Kako...ono sto vidim u svojoj basti e tu je razlika....Hvala i alahimanet!