Priprema zimnice
48
Kako napraviti najbolji ajvar
Komentari (11)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ajvar s paradajzom nije više ajvar nego je pinđur. Najbolji je ajvar bez ikakvog patlidžana, samo crvene pečene paprike, ulje, začini, i ništa više. Patrlidžan razvodni okus paprike i to više nije to.
moram upisati ajvarologiju...
Kupiti od Makedoncata
ovako moj stari sa komšijama, jedan vikend dogovorio da se pravi ajvar. vasnoć se gulile paprike, patlidžani, nabljale se nake lopate kuhci palci velike posude, da bi se zakacili sa tim istim ljudima. ostali bez para, bez ajvara, bez tegli, bez lopata. i svaki put kad ih vidi, opsuje im mater propisno
Obidjes familiju i komsiluk. Od svakog teglu ajvara na probu, nemoze biti brzi a i bolji 😅
Što bih ja voleo da imam vremena i prostora za ovakve avanture.. Ovako, ima žena koje to savršeno rade, platiš i molim lepo!
Odeš u prodavnicu i kupiš, šta ga imaš praviti.
Ne valja ovaj industrijski. Jedino ako kupujes domaci od nekog ko je pravio kuci pa prodaje.
Jedini baš dobar sam u prodavnici našao na jednom drugom kontinentu, ovde ih stvarno ne nađoh... A taj koji sam našao tamo je bio, gle čuda, makedonski...