Jednostavna priprema
24

Isprobajte ribu u foliji na meksički način: Spoj pikantnog i zdravog

A. B.
Ilustracija: Shutterstock
Ilustracija: Shutterstock
Ljeto je najpogodnije za isprobavanje laganih morskih specijaliteta kako u restoranu, tako i kod kuće. Osim što su zdravi, ovakci obroci gode nepcima i duši.

The Spruce Eats je ponudio prijedlog za ručak za kojeg vjerujemo da će vam se dopasti sastojci, ali i način pripreme.

Sastojci koji će vam biti potrebni za pripremu:

450 g bilo koje morske ribe (zubatac, skuša i sl.)

2 šolje zelene paprike isječene na trake

360 ml salse (pikantnog paradajz sosa)

1 šolja sjeckanog crnog luka

1 šolja crnih maslina bez košpica

80 ml suhog crnog vina

3 čehna bijelog luka

45 ml limunovog soka

2 kašike kapara

1 kašika maslinovog ulja

2 kašičice origana

1 kašičica kumina

1 kašičica soli

Način pripreme:

Prodinstajte zelenu papriku, crni i bijeli luk na maslinovom ulju, sve dok ne omekšaju.

Redom dodajte: salsu, crno vino, limunov sok, origano i kumin. Sačekajte da prokuha, a zatim smanjite temperaturu i ostavite da se krčka osam minuta. Nakon toga, šerpu sklonite s vatre.

Zagrijte gril tavu, a u međuvremenu pripremite aluminijsku foliju, koju ćete isjeći na četiri trake dužine 30 cm. Stavite četvrtinu ribe na svaki komad folije i prelijte četvrtinom sosa, pa zavijte foliju u paketić. Ponovite postupak s ostala tri komada ribe.

Stavite svaki komad na gril da se ispeče, za šta je potrebno otprilike 30 minuta na slabijoj vatri. Kada je riba pripremljena, servirajte je uz kolutiće limuna.