"Bezobrazno skup"
7

Gordon Ramsay razbjesnio goste, da li biste za ovaj engleski doručak izdvojili 20 eura?

E. Sk.
Ramsay ostaje pri svojoj odluci i kritičare naziva idiotima
Ramsay ostaje pri svojoj odluci i kritičare naziva idiotima
Proslavljeni kuhar i TV zvijezda Gordon Ramsay je kao dodatak meniju u svom luksuznom restoranu u Londonu predstavio engleski doručak.

Ta objava koja datira iz septembra mnoge je iznenadila, ali oni koji su probali ovaj specijalitet ostali su razočarani veličinom porcije, ali i cijenom. Naime, obični engleski doručak u njegovom restoranu košta 19 funti (nešto više od 20 eura).

Posljednja tri mjeseca Ramsay je trpio kritike na svoj račun, ali sada je konačno odlučio progovoriti o doručku koji je bezobrazno skup. Kazao je da ne misli ništa mijenjati te da bi taj doručak izabrao kao svoj posljednji obrok.

"Stojim uz njega čvrsto. Bez problema bih ga pojeo na posljednjoj večeri. Ovo je pravi engleski doručak pojačan zapečenim grahom. Ako vas brine cijena, onda ga sebi ne možete priuštiti", kazao je otvoreno.

Inače, doručak u Ramsayjevom restoranu sadrži dvoje jaja, kobasicu, gljive, grilovani paradajz i zapečeni grah. Ljudi su se u nevjerici pitali zašto bi neko za ovakav obični doručak platio 20 eura, ali Ramsay ostaje pri svome i sve kritičare naziva idiotima.

Zanimljiv je Ramsayjev odgovor jednom kritičaru koji mu je na Twitteru poslao sliku puno bogatijeg doručka iz nekog drugog restorana.

"Ja to zovem klasičnim engleskim infarktom", napisao je.