Gastro
10

Festival koktela, žestokih pića, kuhanih rakija i vina na Bjelašnici

Klix.ba
U organizaciji Udruženja "Spiritus“ iz Sarajeva održat će se 1. Zimski festival koktela, žestokih pića, kuhanih rakija i kuhanog vina pod nazivom Ice Bar Fest.

Ovo je manifestacija koja ima za cilj promociju planinskog turizma Bosne i Hercegovine na našoj olimpijskoj ljepotici Bjelašnici, kroz atraktivni ledeni ambijent i mogućnost okupljanja i druženja uz degustaciju raznih vrsta koktela, žestokih pića, kuhanih rakija i kuhanih vina.

Ice Bar Fest se prvi put organizuje na našim prostorima i nadamo se da će postati prepoznatljiv koncept zabave i inovativnog zimskog turizma.

Festival će biti organizovan na Olimpijskoj planini Bjelašnici od 01.01.2015 do 04.01.2015. godine ispred ugostiteljskog objekta "Medo" Babin Do Bjelašnica sa početkom u 10 sati svaki dan.

Ice Bar Fest je zamišljen kao četverodnevni festival ledenih šankova. Posjetiocima festivala će biti u ponudi pića koja će biti složena na ledenim šankovima, pri čemu će svaki šank predstavljati pojedinačnog sponzora manifestacije.

U ponudi će biti raznovrsni kokteli, žestoka alkoholna pića, autohtone domaće rakije i kuhana vina. U sklopu ugostiteljskog objekta "Medo" mlađim gostima (maloj raji) će biti dostupno klizalište "Medo" dok će odrasli moći uživati u bogatoj ponudi alkoholnih pića u atraktivnom ledenom ambijentu.

U neposrednoj blizini ugostiteljskog objekta "Medo" se nalaze skijaške staze i ski liftovi, sa kojih se pruža pogled na klizalište i plato ispred ugostiteljskog objekta "Medo" na kojem će Ice Bar fest biti održan.

Cjelokupni ambijent će biti zaokružen muzičkom podlogom, a poslije 19:00 sati svaki dan je planiran after party za posjetioce uz muziku uživo.

Festival ima cilj da popularizira zimski planinski turizam Bosne i Hercegovine.