|

Erotska hrana na udaru inspekcije

Erotska hrana na udaru inspekcije
0
S
Sarajevo-x.com
14.11.2007. u 09:26
0
komentara
0

dijeljenja
Erotska hrana na udaru inspekcije
Najveći lanac erotskih trgovina u Norveškoj primoran je da promijeni etiketiranje na proizvodima kao što su "penis tjestenina“, "lisice od slatkiša“ i "čokoladne krema za erotske masaže“ kako ne bi kršili pravila o prodaji namirnica koja su na snazi u ovoj državi.
Inspekcija za provjeru sigurnosti i ispravnosti namirnica u prodaji iznenadnom posjetom u jednoj od trgovina najvećeg lanca erotskih trgovina, ustanovila je nepravilnosti kada je etiketiranje erotske hrane u pitanju.

"Bili smo iznenađeni kada je došla inspekcija za provjeru sigurnosti hrane jer nama hrana nije osnovni proizvod koji prodajemo“, objasnio je Kjersti Antonsen u intervjuu za norveški VG, a prenosi Reuters.

Naime, hrana, odnosno produkti koji su napravljeni od jestivih namirnica na svojim etiketama moraju sadržavati popis sastojaka i to na norveškom jeziku, što nije slučaj sa "penis tjesteninom“, "slatkim lisicama“ i "čokoladnim kremama za erotske masaže“.

"Mi prodajemo gaćice, lisice, grudnjake i kaiševe koji su napravljeni od slatkiša“, naglasio je Antonsen i dodao da će sve svoje produkte etiketirati po pravilima Inspekcije.
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.