Komentari (143)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sad mi je jasno zašto je kod nas prava prosječna plata 500 KM. Pa brine se vlast za nas. Sa tom platom i ne možemo ništa drugo, nego paziti na unos kalorija i postiti skoro svaki dan. Četvoročlana porodica sa primanjima od 500 KM mjesečno je najzdravija porodica, hvala našoj vlasti na tolikoj brizi!
Jeste ali barem nismo degenenerici, hvala vladajućoj strukturi jer štiti narod od degeneracija :)
Post je vjerski obicaj...tako ga treba i postovati.Na 40% celzijusa ko mi kaze da je zdravo za bubrege da ne popijes vode je smijesan,jasno dokazano da je potrebno barem svako pla satta piti malo vode da bi bubrezi radili kako treba.Osim toga ovde se prica o ogranicenom unosu kalorija a ne nikakvom! Opet kazem postujem ljude koji poste...samo mojne sranja onome ko ne posti.
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
postoje razne vrste postova ne samo post koji muslimani praktikuju.mislim da se u ovom tekstu prica o postu recimo 8 sati jedes 16 sati ne jedes i to moze biti u bilo koje doba dana ili noci recimo jedes od podne do 8 navece ostalo ne jedes hranu pijes puno vode naravno. pogledajte koji video na youtube. a kad citam kometare vidim da su neki samo procitali naslov i baljezgaju naravno najvise na nacionalnoj osnovi poruka istim je procitajte malo koji tekst mozda nesto novo i naucite
I kakve to sada ima veze sa slikom muslimanskog djecaka? Glupi post bez unosenja neophodneih kolicina vode nemaju nikakve veze sa istrazivanjem koje spominjete. Prestanite se provaljivatinvec barem jednom procitaje pozadinu necega sto objavljujete.
I kjafirski naucnici dokazuju zasto je Allah propisao post i mnoge druge stvari i da j e Allah i Kur'an istina , samo glupi balija i dalje odbija istinu i glumi ateistu.
Etiopljani i Somalijci najzdraviji.
Muslimani medju najgojaznijim ljudima na svijetu, najvise probavnih i srcanih oboljenja je u islamskim drzavama. Nema ni jedan sport u kome muslimani prednjace.Tako da mozete tu pricu okaciti macku o rep
Ovdje se goviri o postu a ne o muslimanima. To da smo najgojazniji nismo, vec su amerikanci najgojazniji, a i usput su oni najbolesniji narod. A to sto ti kazes gojazni muslimani to vjerovatno mislis na arape, medjutim arapi nisu jedini muslimani na svijetu. Oni su pohlepna, nekulturna, pokvarena bagra i nisu ni M od muslimana. Postom se prociscava tijelo, pokazuje da ne moras jesti konstantno, da mozes izdrzati da ne jeded, i da se toga svako pridrzava i nakon ramazana bili bi fit.
@gotfan Amerikanci nisu nagojazniji. Postom koji se praktikuje tokom ramazana se ne postize nista pozitivno za tijelo.
Hajmo mi OČISTIT DRŽAVU OD LOPOVA SMARDA I GOVANA, a za tijelo imaju dijete, to je privatna stvar !
Sad ce japanskon naucnika demantovati bosanski srbi I hrvati,grdna rano !
postiti cijeli dan pa se nakrkat a glad je vec otupila, nije bas zdravo. Gori je post onaj od 40 dana na vodi i hljebu.
Tačno se sjebah kad sam otvorio klix. Kontam zalutao na saff.ba. Yoshinori Ohsumi govori o suzdržavanju od hrane, a vi ste od njega napravili nekog hafiza. Još ste stavili sliku dječaka u islamskoj nošnji. Svaka šemsa iz sokaka zna da ne piti vodu 14 sati na 40 stepeni nema veze s mozgom, a kamoli svjetski znanstvenici. Neka svako radi sa sobom šta želi, ali prodajite nam maglu.
buraz polako ali sigurno ovaj narod tone u srednji vijek. gladovanje i žeđ po 15 sati na 40 stepeni su poželjni. ne valja medicina, bolje je liječenje hidžamom i uljem čurekota. u crnim psima se nalazi šejtan. kažem ti, srednji vijek
Allah je naredio ljudima samo ono što im koristi a zabranio samo ono što im šteti.
@KolektivniHaos Ti si u pravu, fol poste čitav dan, a onda se prežderu za iftar i to je kao post...svi koji poste udebljaju se za ramazan...ne znam šta je tu pozitivno?
@lyon57 Problem koji ti imaš i većina danas ljudi jeste što gledate šta rade ljudi..a manja briga je ono što nalaže islam. Svako danas glumi da je nešto. Za svaku stvar u islamu, apsolutno sve što radiš treba ti nešto što se zove dokaz. Tako je islam i ostao nepromijenjen i očuvan 1400 godina. Bez dokaza, predstavljaš samo sebe i svoje postupke.
Ako pogledate prosjecni zivotni vijek, primijetit cete da u prvih 30 nema nijedne muslimanske. Toliko o tome! https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_life_expectancy
...životni vijek zavisi od mnogo faktora ,post je tu manje bitan.
ma jok bolan daj ti Bosnji da se on prezdere pa nek povraca
U principu niko ne posti. Ne jedu preko dana i nakrkaju se navecer, sto nije ni dobro, ni zdravo.
@KurcojevicGuzimir7 dosli mi jarani, hrvati na iftar i sjedimo do sehura, nemogu da vjeruju da se za iftar i sehur tako malo pojede.
Ja tijelo čistim dobrom maksuzijom. Jedna ujutro na cesrce, jedna uz rucak a jedna pred spavanje. Jedem i masno i slano i bogu hvala zdrav ko dren, ali se puno krečem i trošim kalorije. A ovi sto zive po savjetima nutricionista svako malo na pregledima.
Post apsolutno nije zdrav. Ne znam čemu ovi pseudo-naučni članci? Neka poste vjernici jer im je to dužnost koju nalaže vjera i to se treba poštovati, ali bez ovakvih gluposti.
Neka pitaju službe za hitnu pomoc koliko se postača u ramazanu obratilo. Rekordan broj intervencija i srčanih oboljenja.