Komentari (21)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
pa to je kambodzijski sataras
...imaju li oni u Kambodži, pandan našem klixu, koji im pođahkad predstavi način pripremanja Sogan dolme, iz daleke im Bosne, pitam se?
Jah.. "moramo". A to što nam ni sedmicni budzet nije dovoljan za sve sastojke, to nema veze jelde.
sta je alternativa za 2 kriske galngala? hvala
@invictus1, galangal je vrsta đumbira. Tamo u njihovim krajevima se tako zove. Izgledom i okusom isto ko i domaći ili svaki đumbir. Reći galangal je isto kao za neki recept reći, na primjer "uzmite dvije Anaheim čili paprike." I sad hajmo razbijat glavu odakle nam i gdje ćemo ih naći. A ono isti klinac i okusom i veličinom i izgledom i ljutinom iste one blago ljute roga paprike što pijačari donesu s juga Srbije ili Makedonije pa prodaju na vreće.
Ma daj, mani mi ananasa u slanom jelu i sta je uopste galngala?
jedino vlasi imaju ove sastojke