|

Četvrti Coffee fest Sarajevo: 24 takmičara u borbi za 7 nagrada

Četvrti Coffee fest Sarajevo: 24 takmičara u borbi za 7 nagrada
76
Klix.ba
21.3.2018. u 15:44
3
komentara
76

dijeljenja
1/16 Foto: N. G./Klix.ba
2/16 Foto: N. G./Klix.ba
3/16 Foto: N. G./Klix.ba
4/16 Foto: N. G./Klix.ba
5/16 Foto: N. G./Klix.ba
6/16 Foto: N. G./Klix.ba
7/16 Foto: N. G./Klix.ba
8/16 Foto: N. G./Klix.ba
9/16 Foto: N. G./Klix.ba
10/16 Foto: N. G./Klix.ba
11/16 Foto: N. G./Klix.ba
12/16 Foto: N. G./Klix.ba
13/16 Foto: N. G./Klix.ba
14/16 Foto: N. G./Klix.ba
15/16 Foto: N. G./Klix.ba
16/16 Foto: N. G./Klix.ba
Četvrti internacionalni festival kafe, čaja, čokolade i prateće opreme "Coffee fest Sarajevo" održava se 21. i 22. marta pod sloganom "Kafa, ti i ja" u prelijepom ambijentu sale My Face.
U okviru festivala, pored brojnih degustacija i radionica, bit će održan i Sarajevo Latte art Challenge – takmičenje u ukrašavanju šoljice latte kafe, a koji već četvrtu godinu zaredom okuplja najbolje bariste koji se takmiče za prestižne nagrade - tri u ukupnom poretku, tri na državnom nivou i specijalna nagrada partnera. Nagradni fond su obezbijedile kompanije i brendovi: Bosch, Tesla, Watch Line, Aparthotel Vučko, umjetničke galerije Draupadi Art i Visual Identity.

Takmičari se takmiče u dvije kategorije - Latte Art i Latte Art mega. Prva kategorija zahtjeva od takmičara da izvuku jedan od tri osnovna motiva: srce, rosetu ili tulip i da to nacrtaju na šoljici. Druga kategorija je kategorija gdje takmičari moraju pokazati maksimum svoje kreativnosti, pa tako mogu sami da odrede crtež, način serviranja i posuđe koje će koristiti. Na takmičenju učestvuju 24 takmičara iz svih država regiona, a kuriozitet ove godine je učešće takmičara iz Italije.

Inače, na četvrtom Coffee Fest Sarajevo predstavit će se do sada najveći broj izlagača svjetski poznatih brendova kao i kompanija iz naše zemlje i regiona za kafu i čajeve kao i kućne i profesionalne kafe aparate i automate. Program festivala od ove godine proširio se i na čokoladni asortiman, tako da će obožavatelji pored najboljih kafa, čajeva, toplih čokolada uživati i u raznim okusima čokolade.

Festival po svom kvalitetu i interesovanju prelazi u jednu lijepu tradiciju i kao takav je već postao prepoznatljiv koncept stručnog i profesionalnog skupa proizvođača, distributera, ugostitelja i uživalaca kafe, toplih napitaka i čokolade.

Festival će biti otvoren u terminu od 12 sati do 19 sati, a ulaz je besplatan.
Prijavi grešku


Komentari (3)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...