Carstvo baklave u Bursi: Poslastičar mušterijama nudi 200 vrsta čuvenog kolača

A
Anadolija
6.12.2015. u 11:45
1.566
34
Carstvo baklave u Bursi: Poslastičar mušterijama nudi 200 vrsta čuvenog kolača
1.566
1/6 Foto: Anadolija
2/6 Foto: Anadolija
3/6 Foto: Anadolija
4/6 Foto: Anadolija
5/6 Foto: Anadolija
6/6 Foto: Anadolija
Poslastičar iz turskog grada Burse Yuksel Haci Hasanogullari, koji se već pola stoljeća bavi pravljenjem baklave, u svojoj slastičarni mušterijama nudi 200 vrsta različitih sastava i oblika ove orijentalne poslastice.
"Do sada imamo 200 vrsta baklave. Dajemo im različita imena među kojima se nalaze i 'Haremska ljepotica' i 'Cig kofte'. 'Cig kofte' pravimo s medom, pekmezom, maslacom i pistacijama. Ova vrsta baklave onog ko je pojede sitim može držati i do osam sati. Imamo i različite vrste kadaifa", kazao je Hasanogullari podsjećajući da su "Cig kofte" ljuto jelo od sirovog mesa svojstveno turskoj kuhinji.

Uspješni poslastičar ističe da je uložio mnogo novca i vremena u kvalitet svojih proizvoda u kojima nema glukoznog sirupa već se koriste samo najkvalitetniji sastojci što kupci širom Burse, ali i okolnih gradova prepoznaju.

Hasanogullari kaže kako je sve veći broj i mušterija koje na svadbama umjesto svadbene torte kupuju svadbene baklave. Upravo iz tog razloga, on pravi baklave koje se mogu ponuditi i na 11 spratova i dodaje da svake godine uvode nove proizvode.


Komentari (34)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: