Gastro
21

Carlsberg BH novi distributer Budweiser piva u BiH: U ponudi i Budweiser Budvar Dark

Klix.ba
Kompanija Carlsberg BH za tržište naše zemlje preuzela je distribuciju originalnog češkog premium piva Budweiser Budvar, koji se po istoj recepturi već 120 godina proizvodi isključivo u Budweiser Budvar pivari u Češkoj Republici. Još jedan uspješan poslovni cilj ove kompanije prati i novitet u ponudi.

"Do sada ljubitelji piva u BiH imali su priliku konzumirati samo Budwieser Budvar svijetlo pivo, ali naša kompanija je, u želji da svojim potrošačima pruži više, obogatila svoju ponudu primamljivim novitetom. Tamno pivo, Budweiser Budvar Dark, ekstenzija čuvenog češkog piva vrhunskog kvaliteta Budweiser Budvar Original, stigao je u BiH", otkrio je Amir Tobudić, direktor kompanije Carlsberg BH.

Budweiser Budvar Dark proizvodi se od 2004. godine od sastojaka posebno odabranih za ovu vrstu piva. Njegova jedinstvena tamna boja i blago gorak karamelizovan okus rezultat su procesa sjedinjavanja vrhusnkih čeških sastojaka: hmelja visokog kvaliteta iz oblasti Saaz, pažljivo odabranog slada iz Moravia predjela, originalno proizvedene kulture kvasca i čiste izvorske vode iz 300 metara dubokog arteškog bunara koji se nalazi u okviru pivnice.

Bistro, pasterizovano pivo smeđe boje i mirisa karakterističnog za svoju kategoriju proizvoda, sadrži 4,7% alkohola, a može se naći na našem tržištu u staklenoj boci od 0.33l.

"Carlsberg BH u distribuciji potrošačima u BiH nudi Budeweiser svijetlo pivo u nepovratnoj staklenoj boci 0,33l, Budweiser tamno piva u nepovratnoj staklenoj boci od 0,33l, kao i Budweiser svijetlo i tamno pivo u buradima od 30 litara za ugostiteljeske objekte", ističe Dino Bajrić, Trade Marketing Specialist kompanije Carlsberg BH.

Od osnivanja Budweiser Budvar pivara njeguje svoju poznatu tradiciju varenja piva koristeći tradicionalne češke sastojke i izvornu češku tehnologiju u kojoj nema ubrzivača ili simplifikatora procesa varenja piva.

Sastojci vrhunske kvalitete, originalni recept, tradicionalni proces vrenja i iskustva dugogodišnjih generacija majstora vrenja Češke Budejovice razlog su izvrsne kvalitete premium piva Budweiser Budvar, brenda kojem je dodjeljen i znak o pripadnosti Ekskluzivnom klubu tradicionalnih evropskih specijaliteta - PGI, zaštitni znak da sastojci, tehnologija i proizvodnja dolaze sa češkog geografskog područja.

To ujedno znači da, s ciljem očuvanja izvorne kvalitete, pivnica ne nudi prodaju licence za proizvodnju, već putem provjerenih partnera vrši distribuciju na ino tržišta.