|

Amerikanka tvrdi kako može živjeti od tekućine i zraka, ne jede čvrstu hranu

Amerikanka tvrdi kako može živjeti od tekućine i zraka, ne jede čvrstu hranu
50
S.H.P.
3.7.2019. u 21:43
102
komentara
50

dijeljenja
Amerikanka tvrdi kako može živjeti od tekućine i zraka, ne jede čvrstu hranu Foto: Instagram
Jeste li ikada čuli za prehranu sokovima? Audra Bear iz Minneapolisa je 25-godišnjakinja koja tvrdi da prakticira "breatharianizam", što znači da energiju dobija iz disanja i vježbanja.
Ona također izbjegava konzumiranje bilo koje čvrste hrane i vjeruje da je disanje dovoljno da održi nivo energije. Tvrdi da je njen najduži post trajao čak 97 dana. Ona svakodnevno radi vježbe disanja od jednog do tri sata i samo povremeno jede čvrstu hranu s porodicom i prijateljima.

Njeni obroci sastoje se od čajeva, smoothieja, voća, povrća i zraka.

Audra Bear je ovu dijetu počela prije osam mjeseci i kune se u ovaj način života, tvrdi kako joj on donosi zdravlje i sreću. Kaže da obožava prirodu i sunce, a njena okolina je ono što je čini najopuštenijom, energičnijom i zdravijom.


"Ne bih preporučila nikome da posti bez prethodnog učenja o duhu. Pranu možete doživjeti i kroz vrijeme u prirodi, sunčanje, stvaranje i igranje", kazala je Bear.

Za sada nema naučnih dokaza koji podržavaju ovaj vid prehrane, no ljekari i dijetetičari kažu da bi se mogla pokazati štetnom ukoliko je dugo slijedite.
Prijavi grešku


Komentari (102)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...