|

Ambasadorica Bodonyi predstavila bh. kuhare učesnike večeri Okus Francuske

Ambasadorica Bodonyi predstavila bh. kuhare učesnike večeri Okus Francuske
51
F
FENA
18.3.2016. u 16:52
10
komentara
51

dijeljenja
1/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
2/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
3/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
4/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
5/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
6/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
7/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
8/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
9/9 Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
Ambasadorica Francuske u BiH Claire Bodonyi predstavila je danas u Sarajevu četiri bh. kuhara koje je međunarodni žiri odabrao da pripremaju večeru u sklopu manifestacije Okus Francuske.
To su glavni kuhar u rezidenciji Francuske u BiH Dino Đemidžić, zatim Željko Ljubas iz restorana Luka, Zaim Merdan iz restorana Plava prizma, te Saša Miljević iz restorana D.O.M. u Banjoj Luci.

Bodonyi je pojasnila da će 21. marta u 1.500 restorana širom svijeta biti služen meni inspirisan francuskom kuhinjom, a izazov je prihvatilo i nekoliko ugostitelja u BiH koji će to večer također imati francuski meni, osim restorana D.O.M. u Banjoj Luci u kojem će večera biti organizirana 23 marta.

Pozvala je bh. građane da osnaže svoj organizam na kraju ove duge zime, a u okviru menifestacije koja je rezultat saradnje između Francuske i BiH.

Inicijativa za održavanje manifestacije Okus Francuske potekla je od poznatog francuskog kuhara Alaina Ducassea, a podržao ju je ministar vanjskih poslova Francuske Laurent Fabius.

Cilj manifestacije je odati priznanje živoj, otvorenoj i inovativnoj kuhinji koja ostaje vjerna svojim vrijednostima - zajedništvu, velikodušnosti, zdravoj ishrani i poštivanju okoliša.
Prijavi grešku


Komentari (10)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...