|

Znate li koji je najčešći izgovor za izbjegavanje teretane

Znate li koji je najčešći izgovor za izbjegavanje teretane
4
D
DP
17.1.2020. u 16:44
11
komentara
4

dijeljenja
Znate li koji je najčešći izgovor za izbjegavanje teretane Unsplash.com
Postoji veliki broj izgovora za preskakanje odlaska u teretanu, ali jedan se posebno izdvojio jer ga skoro svi koriste.
Novo istraživanje u kojem je sudjelovalo 2.000 osoba bavilo se istraživanjem ponašanja onih koji idu u teretanu. Studija je došla do mnogih zaključaka, a neki od njih su posebno zanimljivi jer ranije ovi segmenti nisu uzimani u razmatranje, pišu Fox News.

Naime, istraživanje u kojem su učestvovali Amerikanci otkrilo je da čak 92 posto korisnika teretane smatra da je važno što oblače kada idu na trening, to jest oni će prije otići u teretanu ako imaju prikladnu sportsku odjeću koja izgleda dobro, dok se 69 posto ispitanika brine da će drugi imati negativno mišljenje o njima ako se ne obuku prikladno za vježbanje.

Većina učesnika ove studije preskače trećinu planiranih odlazaka u teretanu, dok 67 posto njih smatra da nema prikladnu odjeću, a 32 posto priznaje da je to razlog zbog kojeg katkad ne odu vježbati.

Drugi razlozi za preskakanje aktivnosti u teretani su nedostatak čiste odjeće za trening (31 posto), bezvoljnost (30 posto), nedostatak novca za plaćanje članarine (29 posto), stres na poslu (29 posto) i nedovoljno sna prošle noći (30 posto).

To nisu jedini izgovori za preskakanje vježbanja. Čak 36 posto ispitanika izvlači se na loše vremenske uvjete, a 35 posto tvrdi da je premorenost razlog zbog kojega nisu posjetili teretanu.

Ipak, prikladna je odjeća na prvom mjestu, čemu govori u prilog i to što je čak 54 posto ispitanika izjavilo da je kupilo novu odjeću i obuću za teretanu kako bi sebe motivirali na vježbanje.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...