Komentari (16)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Znate li da vegani ne jedu med? Ili da postoje vegani koji ne jedu nista sto nije samo otpalo s drveta/stabljike? Ljudska rasa stvarno pretjeruje. Umjesto da se drzimo sredine, uravnotezene ishrane i imamo bar mali fizicke aktivnosti, mi namisljamo gluposti...
"Dnevno trebate unijeti oko 0,8 do 1,8 grama proteina po kilogramu vaše tjelesne tjelesne težine, ovisno o tome koliko ste aktivni. To je otprilike nekih 20 do 30 grama proteina dnevno." Daj procitajte makar jednom nesto prije nego objavite. Po vasoj racunici ljudi u prosjeku teze izmedju 11 i 38 kg.
U prosjeku oko 60 kg (koliko tezi zena) :D E sada ako treba da unosi 0,8 znači da je manje fizički aktivna.... dakle unos proteina varira od toga koliko je osoba fizički kativna. Manje fizički aktivni unose manje proteina itd.
Ionako ne pijem alkohol, samo rakiju.
...a sta sa nama koji ne zelimo da se rijesimo sala oko stomaka?
vrlo jednostavno... preskočiš ovakve članke
Samo prasetina i casa sveze krvi od praseta
Kažu čovjek je ono što jede. Zato u BiH neko liči na prase a neko na janje:)))