Vježbama u vodi isklesajte svoje tijelo za predstojeću ljetnu sezonu

Klix.ba
13.3.2019. u 22:14
0
18
Vježbama u vodi isklesajte svoje tijelo za predstojeću ljetnu sezonu
0
Vježbama u vodi isklesajte svoje tijelo za predstojeću ljetnu sezonu Ilustracija: Shutterstock
Onima koji ne vole teretanu i korištenje raznolikih sprava eksperti savjetuju vježbanje u bazenu, jer tijelo na taj način sagorijeva skoro duplo više kalorija nego normalnom vježbom.
Osim što sagorijevate kalorije, vježbanjem u bazenu možete ojačati zglobove i mišiće zbog otpora koji voda pruža, a tijelo u vodi teži samo 10 posto od svoje uobičajene težine pa mišići i zglobovi mogu rasterećeno vježbati.

Ženama će posebno goditi činjenica da vježbanje u vodi pruža konstantnu masažu cijelog tijela što potiče cirkulaciju, protok limfe i izmjenu tvari. Sve je ovo odlično u borbi protiv proširenih vena nogu i uklanjanja celulita.

Kada posjetite bazen, bazirajte se na plići dio bazena te se oslonite na rub i podižite snagom ruku čitavo tijelo iz vode. Ovu vježbu ponovite u tri serije po deset puta.

Osim toga, možete praktikovati vježbe za gornju muskulaturu ruku. Ruke savijte u laktu, stisnite šake i spuštajte i podižite laktove kroz vodu.

Naposljetku, za ravan trbuh i čvršća bedra lezite u plitku vodu, naslonite se na laktove i jednu nogu podižite ispruženu pa je zadržite u zraku pet sekundi i zatim spustite. Napravite po tri serije i ponovite 15 puta, pa promijenite nogu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: