Vježbe za "six pack"
21

Tri učinkovite vježbe za impresivne trbušne mišiće

Klix.ba
Foto: Pixabay.com
Foto: Pixabay.com
Mnogim ljudima su zahtjevni treninzi prva pomisao kada se spomene termina "six pack", kako se popularno nazivaju izraženi stomačni mišići, ali novo istraživanje pokazuje da se takav izgled može postići za samo tri mjeseca uz tri učinkovite trbušne vježbe.

Većina ličnih trenera će, osim na vježbanje, ukazati i na ishranu, pa će se ispostaviti da je za postizanje snažnih trbušnih mišića potrebno mnogo više od svakodnevnog vježbanja.

Iako to nije daleko od istine, novo istraživanje Američkog vijeća za vježbanje (ACE) pokazuje da postoje tri efikasne vježbe koje za kratko vrijeme mogu preobraziti vaše trbušne mišiće.

Za to su, kako navode, potrebna samo tri mjeseca.

Bicikl

Prema ACE, bicikl je najučinkovitija vježba za trbušne mišiće, odnosno za jačanje abdomena i bedra u isto vrijeme. Riječ je o standardnoj vježbi. Dok nogama radite kao da vozite bicikl, dodirujte laktovima suprotno koljeno.

Kapetanova stolica

Za izvođenje druge najučinkovitije vježbe za trbušne mišiće neophodna je takozvana kapetanova stolica. Vježba se izvodi tako što se rukama čuvate za drške dok vršite ponavljanja tako što koljena podižete prema gornjem dijelu tijela.

Vježbe s loptom

Za treću najdjelotvorniju vježbu za trbušne mišiće potrebna je lopta za trening. Koristi se tako što naslonjeni leđima na loptu i čuvajući ravnotežu tijela radite trbušnjake.