Mommy transformation
379

Trener Nedim Babić: Nijedna žena nije samo majka, posvetite se svom tijelu i zdravlju

S.H.P.
Sportsko rekreativno udruženje "Gym Champion" pokrenulo je projekt Mommy Transformation koji podrazumijeva jedan veoma dobro osmišljen sistem animacije svih majki, kako u organizovanoj fizičkoj aktivnosti tako i u animaciji majki da se posvete svom cjelokupnom biću.

Iako je uloga majke složena i višestruka, one ne bi trebale zaboraviti na sebe već s posvećivati sebi dovoljno pažnje.

"Upravo smo završili projekt Body Transformation u trajanju od osam sedmica u kojem je učestvovalo 150 kandidata. Moram istaknuti da smo veoma ponosni na sve uspjehe koje su kandidati postigli za to vrijeme. Kroz taj projekt imali smo priliku komunicirati s velikim brojem žena, odnosno  majki koje zbog svih obaveza koje jedna majka, žena ima, najmanje vremena posvećuju sebi. Stoga smo odlučili da organizujemo projekt koji će ih podstaći da posvete vrijeme, kako svom tijelu tako i svom duhu", kazao nam je na početku razgovora fitness trener Nedim Babić.

Cilj projekta je motivirati sve majke koje su cijeli svoj život posvetile odgoju djece i animirati ih na fizičku aktivnost i brigu o psihološkom zdravlju.

"Cilj projekta je višestrukturalan. Osim direktnog utjecaja na majku, motiviše na zdrav način života i bavljenje fizičkom aktivnošću, želimo osvijestiti i širu zajednicu o važnosti animacije majke u svakodnevnom životu. Program izazova će prije svega biti koncipiran na sistematski organizirane treninge. Međutim,  uz ovaj projekt bit će organizirane i različite interaktivne radionice psihologije, motivacione radionice, radionice zdrave ishrane...", objašnjava Babić.

Na ovaj izazov može se prijaviti svaka majka bez obzira na starosnu dob i bez obzira na to da li ima iskustvo u treningu. Cjelokupni program uključuje tri mjeseca treninga i sve ostale aktivnosti koje će se realizirati tokom projekta. Kotizacija je 120 KM, a uplata se može izvršiti i na rate.

"Naš tim čine visokoobrazovani treneri, magistar nutricionizma, vrhunski tim admimstracije te sa ponosom objavljujemo da će u projektu učestvovati i Kantonalna javna ustanova 'Porodično savjetovalište' na čelu s direktoricom Senadom Bosno koja ima vrhunski tim stručnjaka iz oblasti pedagogije, sociologije i psihologije. Osim toga, projekt je podržalo i udruženje UMDB 'Institut za majku i dijete' koje već duži period obavlja društveno korisne projekte", kazao je.

Izazov traje 12 sedmica, a počinje 5. februara 2020. godine. 

"Kraj izazova je na Svjetski dan majki, odnosno 10. maja 2020. godine, kada će biti i proglašenje pobjednika. Pobjednik će biti učesnica čiji rezultat osvoji najveći broj glasova putem socijalnih mreža te od trenera koji će ujedno biti i sudije", kazao je na Nedim Babić.