Potrebne bučice
10

Transformišite istovremeno vaše ruke i stomak uz ovu 15-minutnu vježbu

Dž. L.
Foto: Women's Health
Foto: Women's Health
Ukoliko tragate za efikasnim vježbama za vaše ruke koje će istovremeno definisati i vaše trbušne mišiće, Women's Health preporučuje ove 15-minutnu vježbe koje će odlično odraditi posao za vaš gornji dio tijela.

Neke od vježbi koje su uključene u ovaj 15-minutni trening jednako su efikasne za ruke i stomak, dok druge ciljaju specifičnu mišićnu skupinu kao što su mišići donjeg dijela stomaka ili spoljni kosi trbušni mišići.

Sve što vam je potrebno su tegovi ili bučice, ne velike težine. Ova vježba odlična je za početnike, ali ukoliko je želite unaprijediti, možete se odlučiti za teže bučice.

Kako kaže Kathryn Wirsing, uz ovaj 15-minutni trening ne samo da ćete povećati vašu snagu, već ćete se i preznojiti, što znači da odlično djeluje i za gubljenje viška kilograma, piše Women's Health.

Vježbe nižete jednu za drugom. Za početak radite ponavljanje prve tri vježbe, a potom prelazite na druge tri. Set od prve tri vježbe ponovite tri puta. Potom pređite na set druge tri vježbe.

Vježba 1

Postavite tijelo u poziciju za ženske sklekove. Tijelo vam mora biti u ravnoj liniji od glave do koljena. Potom dižite lijevu ruku dodirujući desno rame i obrnuto. Vježbu ponovite deset puta.

Vježba 2

Lezite na pod sa rukama ispruženim uz tijelo i podignutim nogama pod uglom od 90 stepeni. Lagano spuštajte lijevu nogu prema podu te potom je vratite u početni položaj. Isto uradite i sa desnom nogom. Ponovite vježbu deset puta.

Vježba 3

Lezite na lijevu stranu vašeg tijela uz ruku savijenu u laktu, a jednu nogu u koljenu, kao na slici. Drugu nogu ispružite, a drugu ruku stavite na vaš kuk. Potom se dignite u plank uz zadržavanje od 20 sekundi. Vježbu ponovite i na drugoj strani vašeg tijela.

Seriju od prve tri vježbe ponovite tri puta

Vježba 4

Sjedite na pod prekrštenih nogu sa bučicama u rukama kao na slici. Podižite bučicu iznad glave jednom, a potom drugom rukom. Ponovite vježbu 20 puta.

Vježba 5

Postavite tijelo u položaj kao na slici, držeći par bučica. Povlačite bučice prema tijelu te potom ih lagano spuštajte prema koljenima. Uz kratke pauze između ponavljanja, uradite vježbu 20 puta.

Vježba 6

Ustanite sa nogama raširenim u širini ramena, držeći jedan teg sa obje ruke. Ovu vježbu radite tako što spuštate bučicu prema podu u jednu stranu, a potom je podižete iznad glave u drugu stranu pod uglom od 45 stepeni. Vježbu ponovite deset puta.

Seriju vježbi 4, 5 i 6 ponovite tri puta.