Ne odstupa od plana
3

Tajne odličnog izgleda 57-godišnje manekenke: Pet stvari koje sadrži ishrana Cindy Crawford

N. C.
Cindy Crawford u 57. godini izgleda odlično, a tome je zaslužan njen plan ishrane kojeg se svakodnevno pridržava.

Cindy Crawford eksplodirala je na manekenskoj sceni 80-ih, ali su njeni nezaboravni trenuci pop kulture učvrstili njen status ikone.

Nije bilo većih imena koja su hodala modnom pistom tokom 90-ih, a Crawford je potpisala vrhunske ugovore sa Pepsijem i Revlonom, što ju je dodatno lansiralo u superzvijezda.

Danas Crawford uživa u mirnijem životu u Malibuu u Kaliforniji sa svojom porodicom, ali 57-godišnjakinja i dalje žonglira s više poslovnih poduhvata poput svoje linije za njegu kože Meaningful Beauty i Cindy's Essentials.

Ona jede hranu s niskim glikemijskim indeksom

Sve namirnice u Cindy jede su niske glikemije. Niskoglikemijska dijeta je plan zasnovan na tome kako hrana utiče na šećer u krvi.

Namirnice s niskim glikemijom su one koje imaju relativno nizak uticaj na nivo šećera u krvi kada se konzumiraju.Tijelo ih sporije probavlja i apsorbira, što dovodi do postepenog i postojanog oslobađanja glukoze u krvotok. Ovo sporo i ravnomjerno oslobađanje pomaže u održavanju stabilnijeg nivoa šećera u krvi u poređenju s hranom s visokim glikemijom koja uzrokuje brze skokove i padove šećer u krvi.

Konzumira povrće i humus

U svom planu ishrane, Crawford navodi humus i povrće kao opciju za užinu.

Povrće s humusom je definitivno zdrava užina kada se jede umereno. Povrće vam daje velike količine vlakana, minerala, vitamina i drugih hranljivih materija. Također, je prirodno niskokalorično. Humus se pravi od slanutka koji osigurava dobru količinu proteina. Zajedno, humus i povrće čine odličnu zdravu užinu.

Pije vodu s limunom

Prije nego što učini bilo šta, popije čašu tople vode s napola iscijeđenim limunom, koji ima mnoge zdravstvene prednosti.

Limun je veoma bogat vitaminom C koji je odličan za jačanje vašeg imunološkog sistema. Uzimajući vodu sa limunom, dobijate dobre količine vitamina C dok ostajete hidrirani. Osim toga, može imati umirujući efekat na stomak.

Jede bademe

Još jedna užina koju Crawford ima su bademi s limunom.

Bademi su bogati vlaknima, zdravim mastima i proteinima, a svi su oni neophodni za naše zdravlje. Zdrave masti su dobre za smanjenje lošeg holesterola u našem tijelu i poboljšanje zdravlja srca. Visoka količina vlakana je odlična za optimizaciju probave i pravilnog pražnjenja creva. Na kraju, u bademima postoji pristojna količina proteina što je odlično za podršku vitke mišiće i sitosti.

Jede puno salate

Na planu obroka nalazi se nekoliko različitih salata. Jedenje salata je odlično za unos raznih vitamina, minerala, zdravih masti i vlakana, a da pritom ostanete niskokalorični. Ovo će vašem tijelu osigurati puno nutrijenata koji su mu potrebni za funkcioniranje i pomoći da vaš probavni trakt ostane u pokretu. Ovo je sjajno za održavanje zdravlja i vitke.