Vrhunska zabava
133

Svjetske zumba zvijezde u Sarajevu na plesnom festivalu

Klix.ba
U okviru plesnog festivala "Sarajevo Dance Friendship" koji će biti održan od 27. do 29. oktobra za sve ljubitelje Zumba fitnesa organizator priprema vrhunsku zabavu uz zumba zvijezde koje dolaze iz Sjedinjenih Američkih Država i Dominikanske Republike.

Festival je namijenjen ljubiteljima plesnog pokreta bez obzira da li su aktivni plesači ili samo ljubitelji plesa koji žele uživati posmatrajući plesne virtouze na jednom od takmičenja. Organizator festivala, Plesna akademija Romantik, dovest će ove godine u Sarajevo plesače argentinskog tanga, salse, takmičare modernog plesa, plesne parove latinoameričkih i standardnih plesova. Bit će tu i veliki broj partyja i plesnih radionica.

Rekli bismo, ipak, da će ovaj put na svoje doći i veliki broj zaljubljenika vrlo popularnog zumba fitnesa. Naime, kako nam kažu organizatori, u Sarajevo stižu svjetske zvijezde zumbe koje će održati Master Class u prelijepom ambijentu kongresne dvorane Hotela Hills.

Kass Martin iz SAD-a u svoj prebukirani kalendar upisala je i Sarajevo. Zbog nje Sarajevo se našlo na svjetskoj listi zumba fitnesa. Uz jedinstvenog Beta Pereza koji je ustanovio i lansirao zumbu kao svjetski brend, Kass Martin je prva zvijezda ovog načina vježbanja.

Edward Sanchez iz Dominikanske Republike svojim pristupom plijeni pažnju i pravi je mamac za sve ljubitelje zumbe. Osim što je vrhunski trener, vrhunski je i zabavljač. Na njegovim treninzima ne možete biti ravnodušni iz prostog razloga što Edward pjeva, pleše, animira...

Da su njih dvoje pun pogodak govori i činjenica da se na Sarajevo Zumba Weekend već prijavilo više od 40 trenera iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Makedonije i Slovenije, kao i veliki broj zaljubljenika zumbe koji žele vježbati i osjetiti vrhunsku atmosferu uz svjetske zvijezde.

Gosti koji će doći 28. oktobra u Hotel Hills izbacili su ovaj događaj kao najveći u jugoistočnoj evropi i sa sigurnošću možemo reći da je ovo veliki praznik za sve ljubitelje ove vrste rekreacije.

Organizator je za petak 27. oktobar pripremio veliki ponoćni pool party za sve goste festivala, studente sarajevskog univerziteta i sve zaljubljenike plesa. Nakon Zumba Master Class bit će upriličeno fotografisanje sa zvijezdama i veliki after party.

Sve informacije mogu se dobiti putem [email protected], www.sdf.ba ili službene Facebook stranice Sarajevo Dance Friendship.