Naporni treninzi
9

Slavna glumica Halle Berry objašnjava šta je potrebno za savršene trbušnjake

E. Sk.
Foto: Instagram
Foto: Instagram
Glumica Halle Berry je jedna od onih žena koje vrijedno rade na svom fizičkom izgledu. Iza njenog zavidnog izgleda i savršenih mišića stoje naporni treninzi i godine truda.

Holivudska glumica odrasla je radeći gimnastiku, tako da su osnovni treninzi uvijek bili veliki dio njene rutinske vježbe.

"S obzirom na to da sada imam djecu, morala sam se više truditi da održim trbušnjake nego ikad prije. Ako postoji nešto što sam naučila tokom godina, to je da morate neprestano raditi na sebi, inače nećete vidjeti promjenu. To je neprestani proces. Moj trener Peter Lee Thomas uvijek me izaziva novim vježbama", kazala je glumica.

Jedan od najvećih razloga za njene trbušnjake su borilačke vještine, piše Men's Health.

Ovisno o sedmici, između 30 i 50 posto njenih vježbi fokusira se na mješovite borilačke vještine (MMA), kao što su jiu jitsu, muay thai i kapoera.

"Tek kada sam se pripremala za ulogu u filmu 'Bruised' postavila sam sebi cilj da stvorim zaista vidljive trbušnjake. Morala sam izgledati poput profesionalnog MMA borca, pa sam osim toga što sam svakodnevno vježbala MMA četiri sata, odradila i oko 45 minuta generalnog treninga snage", priznala je glumica.

Kao rezultat toga, njeni trbušni mišići su, kaže, stvarno bili primjetni.

Režim vježbanja se vremenom, kaže, malo smirio.

"Pristala sam na rutinu treninga od četiri sata sedmično i treninge snage oko 50-70 procenata. Više nisam morala da izgledam kao borac, tako da mi je cilj broj jedan bio fokusiranje na trening cijelog tijela i održavanje optimalnog zdravlja i ukupne kondicije", kazala je Halle.