Sedam laganih načina za trošenje kalorija

Sedam laganih načina za trošenje kalorija
4
D. B.
28.9.2019. u 15:14
9
komentara
4

dijeljenja
Sedam laganih načina za trošenje kalorija
Gubitak viška kilograma težak je proces mnoge ljude, zbog čega usljed smanjenja unosa kalorija i redovnog vježbanja dolazi do umora i nervoze. No, postoje načini za dodatno gubljenje kalorija, a da to i ne primjećujete.

Spremajte svoj obrokSpremanje zdravog jela je dobar način za gubljenje kilograma jer osoba koja sprema jelo troši kalorije tokom tog procesa. Potrebno je 30 do 45 minuta za pranje namirnica, sjeckanje i kuhanje prije nego jelo bude spremno za jelo. Za to vrijeme se sagori 128 kalorija.

PlešiteIgranje videoigara je zabavno, a postoje i igre koje se baziraju na plesu. Ukoliko niste fan videoigara, onda jednostavno plešite uz omiljenu muziku 20 minuta i potrošit ćete 107 kalorija.

Čistite domČišćenje pomaže da sagorijevate više kalorija nego što mislite. Ukoliko čišćenje traje 25 minuta, sagorjet ćete oko 107 kalorija. Također, uz čišćenje možete slušati muziku i pomalo plesati.

Više hodajteMnogi od nas provode dane sjedeći ispred kompjutera, a u tom periodu na sve zaboravljamo pa ponekad i na odlazak u toalet. Preporučuje se da stojite najmanje 40 minuta dnevno. Prošetajte, očistite svoj radni sto, otiđite po vodu. Ove aktivnosti će vam pomoći da sagorite 100 kalorija.

Idite u kupovinuUmjesto da naručujete namirnice i druge proizvode, kupite ih sami. To će sigurno trajati duže od 30 minuta, a sagorjet ćete oko 100 kalorija.

Smijte seInstraživanja su pokazala da smijeh sagorijeva kalorije i smanjuje stres. Pogledajte neku komediju, družite se s prijateljima i šalite se. Dvadesetominutni smijeh će "potrošiti" 100 kalorija.

Nosite korpu umjesto da vozite kolicaKada odete u kupovinu, izaberite nošenje korpe umjesto guranja kolica. To je jedan vid vježbe, a nakon 30 minuta nošenja korpe sagorjet ćete oko 100 kalorija.
Prijavi grešku


Komentari (9)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...