Bh. fitness trenerica
0

Savjeti Lejle Šebić: Za top izgled nema čarobnih pilula, samo trening

N. O.
Lejla Šebić (Foto: Instagram)
Foto: Facebook
Lejla Šebić, jedna od najpoznatijih bh. fitness trenerica, na svojim društvenim mrežama često dijeli snimke treninga i savjete vezane za vježbanje, a u posljednjoj objavi kazala je kako za fit izgled ne postoje čarobne pilule te kako je samo jedan pravi recept, a to je redovan trening.

Šebić koja pored zanimanja fitness trenerice, predaje na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu, a nosi i titulu Miss bikini America iz 2014. sa takmičenja koje se održalo u Las Vegasu, na svojim društvenim mrežama redovno promiče zdrav način života u čijem je središtu redovno vježbanje.

U opisu fotografija koje je podijelila na Facebooku i Instagramu otkrila je tajnu fit izgleda napisavši: "Nema čarobnih pilula, nema strogih dijeta, nema čudotvornih masaža i krema za mršanje... samo je jedan pravi recept za fit izgled tijela: 'redovan trening'".

Naglasila kako je za fit izgled i sa više od 45 godina zaslužna fitness motivacija, ali i fitness stil života.

Šebić koja radi i kao trenerica u Life is motion centru, ranije je otkrila kako potiče iz "sportske porodice" zbog čega odabir njenog životnog poziva ne iznenađuje.

Trenerica je u više navrata naglasila kako je vježbanje najefikasniji i najbolji način očuvanja zdravlja ljudi te kako je od velike važnosti pokrenuti se posebno nakon perioda pandemije koja je ugrozila zdravlje ljudi, ali i prisilila da smanje kretanje.

Također, objavila je i rezultate istraživanja koja su pokazala da fizički aktivniji rjeđe obolijevaju od Covida od onih manje aktivnijih, zbog čega dodatno preporučuje redovno vježbanje.

Šebić na svom profilu dijeli i fantastične rezultate svojih klijenata, ali naglašava da je zdrav način života nešto što je potrebno strpljivo razvijati i praktikovati tokom života te kako se ne može desiti preko noći.