U 54. godini
108

Sarajevski nutricionista doveo Kolindu Grabar-Kitarović do zavidne linije

D. Be.
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell
Foto: Zeljko Hladika/Pixsell
Bivša predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović (54) svojim izgledom plijeni pozornost gdjegod se pojavi, i to ne samo zbog pomno odabranih odjevnih kombinacija već i zbog svoje vitke linije.
Bivša predsjednica je smršala uz liposukcijsku dijetu koja je pravi hit među poznatim Hrvatima, a plan prehrane osmislio je sarajevski nutricionist Kenan Mandra.

Kažu da su rezultati zagarantovani svima koji se pridržavaju njegovih jelovnika.

Piju se proteinski shakeovi, uzimaju aminokiseline te jedu isključivo zdrave namirnice, među kojima su meso, riba i povrće pripremljeni na mediteranski način.

I bh. reditelj Pjer Žalica koji je svoje zdravlje stavio na prvo mjesto uz uz pomoć liposukcijske dijete izgubio čak 60 kilograma.

Studirajući o prehrani, Kenan Mandra je došao do podataka koji pokazuju da se ljudi ne debljaju od masnoće nego od šećera, odnosno da debljanje nije posjedica neravnoteže u kalorijskom deficitu, niti da fizička aktivnost ima ikakve veze sa mršavljenjem, nego da je zapravo neravnoteža u hormonalnoj regulaciji masnog tkiva i metabolizma masti, nakon čega je osmislio liposukcijsku prehranu. U praksi, liposukcijska prehrana funkcionira na principu prisiljavanja tijela da se hrani vlastitim masnim rezervama.

Primjer jelovnika nakon liposukcijske dijete:

  • Doručak (360 KCAL): 1 dl kefira s mljevenim sjemenkama lana, 1 kuhano jaje, 30 dkg svježih krastavaca s 3 žlice maslinovog ulja i 3 masline

  • Ručak (600 KCAL): 10 dkg pržene plave ribe, 30 dkg salate (zelena, rajčica, krastavac, rikula, masline) s 3 žlice maslinovog ulja, 2 dl crnog vina

  • Večera (300 KCAL): 50 dkg salate (zelena, rajčica, krastavac, rikula, masline, orašasti plodovi), 5 dkg sira, 3 žlice maslinovog ulja