{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Petnaestominutne vježbe za oblikovanje zadnjice i jačanje tijela

16.10.2017. u 11:32
27
51
Petnaestominutne vježbe za oblikovanje zadnjice i jačanje tijela
27
 
Ukoliko nemate mnogo vremena za vježbanje dovoljno je i 15 minuta da ojačate svoje tijelo te oblikujete zadnjicu. Personalna trenerica Nadya Fairweather savjetuje da radite skok uvis iz čučnja, pogotovo onima koji predugo sjede na poslu.
Stanite blizu klupe i krenite u položaj kao da ćete sjesti, a potom skočite. Ukoliko vam je prenaporno, dozvoljeno je da ponekad zadnjicom dodirnete klupu. Leđa vam moraju biti ravna, a zadnjica izbačena. Uradite ovu vježbu što više puta. Potom prošetajte pa ponovite.

Najbolje bi bilo da uradite pet setova uz šetnju između. Ukoliko ste u zatvorenom, to možete uraditi i sa stolicom, samo se osigurajte da je čvrsta i nepomična.

Uz ove vježbe bitna je pravilna ishrana. Prema riječima nutricionistice Shone Wilkinson, jedite velike količine kvinoje koja je bogata proteinima i esencijalnim aminokiselinama koje povećavaju mišićnu masu. Dodajte začine za bolji okus. Puter od badema, jer ima bolji odnos masnoće i proteina od kikiriki putera. Švapski sir pomaže u rastu nivoa aminokiselina u krvi.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: