Uz pomoć ruskog zvona
9

Pet vježbi koje će savršeno oblikovati zadnjicu i noge

M. N.
Pojedinačne vježbe dokazano imaju više efekta na oblikovanje dijela tijela koje želite. Najvažnije je obratiti pažnju pažnju koliki teret osoba koja vježba može podnijeti i na kojem dijelu tijela je najveći pritisak.

Living Fit odnosi pet vježbi za jačanje i oblikovanje nogu uz pomoć tzv. ruskog zvona. Napominju da ove vježbe nisu namijenjene za osobe koje imaju problem s leđima.

1. Stojeći čučanj Ovaj pokret omogućava da vježbate s najvećim teretom i primjenjujete jednaku silu na prednji i stražnji dio nogu. Ruska zvona jednake težine drže se u obje ruke, jednom nogo iskoračite naprijed i počnete raditi čučnjeve.

2. Čučanj s podignutom nogom otpozada Ovom vježbom koja omogućava dodatno istezanje, povećavate aktivaciju mišić zadnjice i balansa.

Treneri napominju da ove vježbe uvodite postepeno i da vodite računa o težini koju podižete kako se ne biste povrijedili i napravili kontraefekat.

3. Čučanj s podignutom nogom naprijed Ova varijacija će izgraditi vašu zadnjicu i mišiće na unutrašnjoj strani bedara.

4. Klizački čučanj Ovo zahtjeva najviše balansa i najbolja je vježba za noge. Zbog ugla potkoljenice, potrebna je veća pokretljivost zgloba i kuka što pomaže u oblikovanju listova.

5. Kozački čučanj Micanjem u stranu stvorit ćete veći izazov vašim bedrima i kukovima. Za vježbu je potreban jedno rusko zvono.