{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Pet stvari koje trebate uraditi prije vježbanja

2.11.2017. u 15:35
18
26
Pet stvari koje trebate uraditi prije vježbanja
18
Pet stvari koje trebate uraditi prije vježbanja
Sve veći broj ljudi pažnju posvećuje vježbanju, a posebno popularno je trčanje. Fitness stručnjaci savjetuju da ispunite pet uvjeta prije nego što počnete s vježbom.
Kako biste ostvarili dugoročne ciljeve unapređenja mišića, veoma je važna hrana. Najmanje sat vremena prije vježbanja je potrebno nešto pojesti, barem snack, jer će to organizmu dati potrebnu energiju. Banane i jabuke su odlične, a može se popiti i shake.

Hidratacija je ključna jer nema ništa opasnije od vježbe na prazan stomak ili s manjkom vode u organizmu. Popijte barem litar vode sat vremena prije treninga.

Isplanirajte svoje vježbe, jer je važno da znate šta ćete raditi i koliko minuta, ali izdvojite i vrijeme za odmor. Kada imate plan, lakše ćete se fokusirati na vježbanje.

Zagrijavanje prije treninga je neophodno. Jednostavni aerobik i dinamičke vježbe zagrijavaju tijelo, pa možete raditi čučnjeve, sklekove i slično kako biste pripremili tijelo za veće napore.

Muzika također može biti bitna i motivisati vas da odradite dobar trening. Monotona muzika iz teretane nema takav efekt, pa sami sastavite listu pjesama koja vam odgovara.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Brinete li o vašoj ishrani i jedete li zdravu hranu?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: