Uvrstite ih u ishranu
22

Ovo su najbolji napici za detoksikaciju koji vam mogu pomoći da brže smršavite

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Detoksikacijski napitci su stekli popularnost kao sredstvo za čišćenje organizma od nečistoća i potpomaganje mršavljenja.

Kombinacijom sastojaka bogatih nutrijentima poput voća, povrća, začina i bilja, ovi napici mogu pomoći u ubrzavanju metabolizma i promoviranju zdravijeg načina života.

Vjeruje se da određena pića za detoksikaciju imaju svojstva koja pospješuju metabolizam i mogu pomoći u bržem uklanjanju viška kilograma.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je bogat katehinima, posebno epigalokatehin galatom (EGCG), koji je snažan antioksidans. Zeleni čaj također sadrži kofein, ali u manjim količinama u odnosu na kafu. Kofein je stimulans koji može privremeno potaknuti metabolizam povećanjem potrošnje energije i oksidacijom masti. To može rezultirati blagim povećanjem sagorijevanja kalorija, posebno u kombinaciji s fizičkom aktivnošću.

Voda s limunom

Limun je bogat vitaminom C, moćnim antioksidansom koji pomaže u borbi protiv oksidativnog stresa u tijelu. To može doprinijeti cjelokupnom blagostanju i podržati procese detoksikacije. Neki ljudi smatraju da ispijanje vode s limunom prije jela može pomoći u suzbijanju apetita, što dovodi do smanjenog unosa kalorija i potencijalnog gubitka težine s vremenom.