Brže izgubite kilograme
54

Ovaj napitak potiče mršavljenje, evo kako ga napraviti

N. C.
(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)
Bliži se ljeto te se mnogi već uveliko pripremaju za ljetovanje na moru. Prije odmora iz snova svi želimo imati i liniju iz snova, a koju možete brže ostvariti uz jedan prirodni napitak.

Ukoliko želite smršaviti, napitak koji će vam pomoći da brže izgubite kilograme jeste voda od korijandera. Ovaj napitak je veoma lako pripremiti, a u nastavku vam otkrivamo postupak.

Korijander je odličan za čišćenje tijela od toksina i teških metala. Prepun je antioksidansa, uključujući vitamine C, A i K, koji imaju protuupalna svojstva, pomažu u jačanju imuniteta, održavaju mikrobiom u crijevima na optimalnoj razini...

Osim toga, pomaže u mršavljenju i izbacivanju viška tekućine iz tijela. Koristit se može svjež u jelima, sušen, a posebno su dobre njegove sjemenke. Posebno popularna je voda od korijandera koja potiče mršavljenje tako što ubrzava probavu. Osim toga, ublažava grčeve i pomaže kod nadutosti.

Jednu kašiku sjemenki korijandera stavite staklenu bocu, potom je napunite je do vrha vodom. Ostavite je u frižideru preko noći kako bi se sjemenke dobro natopile.

Voda od korijandera je spremna za piće kad dobije smećkastu boju. Procijedite je od sjemenki i uživajte. Ovaj napitak je posebno dobro piti u jutarnjim satima, a osim za mršavljenje, odličan je i za probavu.