"Sirtfood" dijeta
18

Otkriveno sve o popularnoj dijeti pomoću koje je Adele smršavila 44 kilograma

E. Sk.
Vijest o transformaciji slavne pjevačice Adele koja je smršavila četrdeset i četiri kilograma obišla je svijet.

Dok su jedni sumnjali kako je riječ samo o dobrom fotošopu vidjevši njenu fotografiju, drugi su se divili njenom novom izgledu.

Sada je konačno otkriveno na kojoj dijeti je pjevačica bila i šta je to što joj je najviše pomoglo, kako bi dobila željeni izgled.

Naime, riječ je o "Sirtfood" dijeti uz koju biste, tvrde stručnjaci, u samo sedam dana mogli skinuti tri kilograma, a da se ne odričite poslastica kao što su čokolada, vino i kafa, piše The Sun.

Ova dijeta se sastoji od dvije faze, a ukupno traje tri sedmice. Nakon toga možete nastaviti s održavanjem rezultata tako da u vašu prehranu uključite što više namirnica bogatih aktivatorima sirtuina.

Medicinski nutricionist Aidan Goggins otkrio je da je Adele krenula s tim planom prehrane 2016. godine.

"Adeleina transformacija bila je 90 posto 'Sirtfood' dijeta, a samo 10 posto svakodnevne tjelovježbe. Obožavala je tu dijetu. To vam pomaže da izgledate fantastično. Adele je skinula tako 44 kilograma", rekao je Aidan.

Prva faza traje sedam dana i uključuje značajnu redukciju kalorija, do 1000 kalorija dnevno, te konzumiranje zelenog čaja i malo čokolade.

Cilj je naglo potaknuti mršavljenje. U drugoj fazi koja traje dvije sedmice možete jesti već tri obroka i konzumirati sokove.

Treća faza je da ove dvije faze možete ponavljati koliko god želite, ali nastavite svoju uobičajenu prehranu sa što više Sirt namirnica.

Cilj je povećanje unosa svih zdravih namirnica bogatih tim aktivatorima, a to su jabuke, citrusno voće, peršun, kapare, borovnice, zeleni čaj, soja, jagode, kurkuma, maslinovo ulje, crveni luk, rukola, kelj i druge.

Pjevačica, koja je kombinirala zdravu prehranu sa svakodnevnim vježbanjem, oduševila je fanove nakon što je objavila fotografiju na kojoj se odmah primjetila njena nova figura.

Stručnjaci napominju da na ovoj dijeti možete biti samo ako nemate ozbiljnih zdravstvenih problema.