Želje klijenata
6

Opcija uvođenja fitnessa u hotelsku sobu sve popularnija u svijetu

L. K.
Za sve one koji su previše lijeni da bi se iz ugodnosti hotelske sobe zaputili u teretanu, ovaj hotel ima savršeno rješenje. Kroz projekat "Five Feet to Fitness", hotel "Indonesia & Timor Leste" u Jakarti omogućava posjetiocima da vježbaju u svojoj sobi.

Hotelske sobe su opremljene fitness opremom koja gostima omogućava vježbanje u privatnosti vlastite sobe u bilo koje doba dana. Nils-Arne Schroeder, regionalni direktor lanca hotela kazao je kako je ovaj koncept prvi put predstavljen u SAD-u prije dvije godine.

"Istražili smo šta klijenti traže. Jasno je da su ovakve stvari uvijek poželjne, a mi smo se potrudili izaći im u susret što je više moguće", kazao je.

U hotelu trenutno postoje tri sobe sa fitnes opremom. U njima je moguće naći poseban dio sa preko 200 vježbi i sprava koje su potrebne da bi se te vježbe obavljale. To uključuje sprave za trening visokog intenziteta, kao i sprave za kardio, biciklizam, meditaciju, trening niskog intenziteta i programe za osobe sa invalidskim kolicima.

U sobi se također nalaze i trake za otpor, kuglice s pijeskom, kugla za vježbanje, prostirka za jogu i još mnogo toga. Upravo je ovo dio opreme koja je naišla na odličnu povratnu reakciju od korisnika hotela, zbog čega su je uključili u stalni sastav "Five Feet to Fitness" plana. Schroeder je naposljetku dodao i kako je ova opcija sve popularnija u svijetu.