Vrlo lako se priprema
43

Napitak od tri sastojka pomaže kod gubitka masnih naslaga na stomaku

Klix.ba
© Shutterstock
© Shutterstock
Postoje mnogi napici koji mogu pomoći kod ubrzavanja metabolizma i skidanja kilograma, a jedan od njih je svakako i zeleni čaj. No, dodavanjem još dva sastojka možete postići mnogo brži i bolji efekt kod procesa gubitka kilograma.
Ovaj napitak posebno pomaže kod skidanja sala na području stomaka, a vrlo lako se priprema. Osim zelenog čaja, potrebni su vam još lovorov list i cimet.

Svaki od ovih sastojaka poznati su kod regulacije težine, a posebno se ističe cimet, koji pomaže u smanjivanju nivoa šećera u krvi, a pritom je mnogima ukusan začin.

Potrebno je da prokuhate jedan litar vode pa dodate četiri lista lovora i jednu kašičicu cimeta u prahu ili jedan štapić cimeta te na kraju dvije kašike zelenog čaja.

Poželjno je da koristite čaj u rinfuzi, ali ako baš nemate izbora, na jednu litru dodajte pet kesica zelenog čaja. Nakon što ste stavili sve sastojke, poklopite šerpu oko 15 minuta, a onda procijedite.

Napitak se pije tokom cijelog dana, a potrebno je da ovu količinu rasporedite na tri šolje. Prvu šolju pijete ujutro na prazan želudac odnosno prije prve jutarnje kafe. Drugu šolju pijete odmah poslije doručka, a treću neposredno prije odlaska u krevet. Pijte ovaj napitak minimalno sedam dana.

Također, poželjno je da uz ovaj napitak jedete i zdravije te uključite vježbanje, ali ne morate se odricati svih namirnica u ishrani, dovoljno je da samo izbacite slatkiše. U svakom slučaju, vaše tijelo će vam biti zahvalno na ovom napitku jer će izbaciti štetne tvari iz vašeg organizma i imati više energije.