Vježbajmo zajedno
228

Na Koševu počelo "Fitness ljeto 2019", trajat će do kraja jula

A. P.
Pod pokroviteljstvom Općine Centar, a u organizaciji Udruženja građana "Klub sporta Fit & Fun" sinoć je na terenu Atletskog kluba "Sarajevo" na Koševu održan prvi fitness trening čime je zvanično počeo ovogodišnji projekt pod nazivom "Fitness ljeto 2019" koji će trajati do 31. jula ove godine.

"Treću godinu zaredom, zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar, realizujemo ovaj projekt za koji se nadamo da će ove godine biti najmasovniji. Iako je bila najavljena kiša veliki broj sugrađana se odazvao našem pozivu da zajedno vježbamo. Termini za vježbanje su ponedjeljkom od 19 sati i srijedom od 18 sati. U ovogodišnje fitness ljeto naše sugrađane će uvesti instruktorica aerobika, fitness trener i profesorica na Fakultetu sporta i tjelesnog odgoja u Sarajevu Lejla Šebić, dok na naredne treninge planiramo dovoditi nove trenere i instruktore LM fitnessa, objasnila je Marijana Podrug-Arapović, predsjednica Udruženja građana "Klub sporta Fit & Fun".

"Našim sugrađanima ćemo ponuditi ono što je najpopularnije i najmodernije u fitness svijetu danas. To su različiti programi aerobika od zumbe, tai boa, pilatesa, hi-low i workout aerobika. Iz našeg tima bit će mnoštvo instruktora, tako da sugrađanima nikad neće biti dosadno, uvijek će imati neke nove zanimljive i interesantne programe koji su prilagođeni za cijelu porodicu, gdje vježbaju zajedno i mame i tate i djeca tako da imamo jedno porodično lijepo druženje. Na ovaj način najbolje koristimo naše slobodno vrijeme tokom ljeta. Ovo je sjajan projekt koji podržava Općina Centar, a naši sugrađani su pokazali da vole fitness ljeto i da žele da ono bude u našem gradu što duže svake godine, kazala je instruktorica Šebić. Svi koji žele da zajedno i besplatno vježbaju uz renomirane fitness trenere treba samo da se pojave u sportskoj opremi na terenu Atletskog kluba "Sarajevo" na Koševu u ponedjeljak u 19 ili u srijedu u 18 sati.

Uz redovnu fizičku aktivnost čovjek se psihički i mentalno oslobađa stresa i loših misli i na taj način čuva svoje psihičko i mentalno zdravlje.