Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Od prekomjernog pijenja vode niko nikad nije smršao, čak su neki imali i zdravstvenih problema. Ali je oprobani clickbait.
I šta reče koliko vode ?!
Potrosi vise kalorija nego sto ih uneses i pocet ces mrsaviti.
26 litara je sasvim dovoljno
Ide ramazan ko hoce da izgubi kile nek posti
može se postiti i bez ramazana
Samo pratite koliko dnevno unosite kalorija i gledajte da to smanjite i to je to. Mozete i dalje piti kolu, jesti cokolade, cevape, samo u manjim kolicinama nego inače i ne svaki dan. Hodajte 5,10km svaki dan, igrajte za vikend fudbala/kosarke itd...Ne treba nikakva posebna dijeta, samo gledajte da jedete raznovrsno i tjt.
Nije baš tačno. Calories in calories out je mit koji je dugoročno neodrživ. Najbolji način je post, metoda 16:8 ili 2:5. U prvom slučaju ne jedete ništa 16h u drugom dva dana sedmično postite 24h. Tokom posta nivo inzulina se normalizuje, stoga je hrana ukusnija, glad se javlja vrlo rijetko a tijelo ulazi u stanje ketoze, dobija gorivo iz masnih naslaga.
PA jarane post ti je dobar za gubljenje kila samo zato sto unosis manje kalorija u prosjeku. Logicno ako si prije unosio 3000 kalorija i smanjis na 2500 i krenes gubiti kile da neces vjecno da ih gubis, osim ako ne budes snizavao dodatno kalorije. Nema uopste potrebe da se po 2 dana posti, pogotovo ko to radi zbog 'autofagije'.
Sve ste na kraju rekli osim koliko vode treba