Samo pratite koliko dnevno unosite kalorija i gledajte da to smanjite i to je to. Mozete i dalje piti kolu, jesti cokolade, cevape, samo u manjim kolicinama nego inače i ne svaki dan. Hodajte 5,10km svaki dan, igrajte za vikend fudbala/kosarke itd...Ne treba nikakva posebna dijeta, samo gledajte da jedete raznovrsno i tjt.
Nije baš tačno. Calories in calories out je mit koji je dugoročno neodrživ. Najbolji način je post, metoda 16:8 ili 2:5. U prvom slučaju ne jedete ništa 16h u drugom dva dana sedmično postite 24h. Tokom posta nivo inzulina se normalizuje, stoga je hrana ukusnija, glad se javlja vrlo rijetko a tijelo ulazi u stanje ketoze, dobija gorivo iz masnih naslaga.
PA jarane post ti je dobar za gubljenje kila samo zato sto unosis manje kalorija u prosjeku. Logicno ako si prije unosio 3000 kalorija i smanjis na 2500 i krenes gubiti kile da neces vjecno da ih gubis, osim ako ne budes snizavao dodatno kalorije. Nema uopste potrebe da se po 2 dana posti, pogotovo ko to radi zbog 'autofagije'.
Prikaži sve komentare (15)