Promocija sporta
27

Mostarci vježbali na otvorenom u sklopu Festivala sporta i zdravlja

Piše: R. D.
(Foto: Klix.ba)
Ni loše vrijeme nije spriječilo grupu dobro raspoloženih Mostaraca da vježbaju na Španskom trgu u sklopu Festivala sporta i zdravlja. Trening na otvorenom zajednički su organizovali Sportski savez Grada Mostara i Odsjek za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić.

Dženan Šuta, viši sportski menadžer Sportskog saveza Grada Mostara naglasio je da se ovim javnim treningom organiziranim za sve građane Mostara još jednom potcrtava važnost bavljenja sportom za život i zdravlje običnog čovjeka.

"Cilj je građanstvu približiti sportsku aktivnost, aerobik je veoma prisutan kao sredstvo rekreacije, međutim, veliki broj građana nema kontakta s tim i takvim aktivnostima. Ovakve prilike koristimo za upoznavanje širih masa i njihovo motivisanje uključivanjem u sportsku rekreaciju", kazao je Šuta.

Damir Đedović, šef Odsjeka za sport i zdravlje Nastavničkog fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić, kazao je kako su se rado odazvali na poziv Sportskog saveza i njihovu ideju treninga na otvorenom.

"Naši studenti su danas instruktori na ovom treningu, šteta je zbog lošeg vremena, koje je dijelom krivo za slabiji odziv, ali drugi put će biti bolje. Želja nam je da ovo postane redovna aktivnost, da tako vršimo promociju sporta i zdravih vidova života", rekao je Damir Đedović.