Odrekao se alkohola
572

Mislio je da je prestar za vježbanje: Pretili otac transformisao svoje tijelo za 12 sedmica

Klix.ba
Četrdesetpetogodišnji Ben Jackson iz Warringtona u Engleskoj otkrio je tajnu kako je uspio napraviti tjelesnu transformaciju za samo 12 sedmica.

Pretilost ili nedostatak mišića je nešto s čime se dosta muškaraca suočava, ali je Jackson dokazao da to ne mora biti tako.

Obratio se jednoj sportsko-prehrambenoj kompaniji koja mu je pomogla. Smršao je sedam kilograma i smanjio tjelesnu masnoću za 20 posto, što je vrlo bitno kada želite da se vaši mišići istaknu i imate zdravo tijelo.

Pitu i pivo je zamijenio niskokaloričnom hranom bogatom proteinima. Slijedio je strogi plan prehrane i treninga. Odustao je od alkohola i trenirao pet puta sedmično.

Umjesto energetskih pića, čokolade i brze hrane, jeo je šest manjih porcija zdrave hrane što je uključivalo piletinu, rižu, povrće, jaja i tjesteninu.

"Mnogi muškarci koji su stariji od 45 godina misle da je kasno za njihov put fitnesa jer njihovo tijelo nije oblikovano i da nemaju istu izdržljivost kao 20-im godinama. Moj glavni cilj bio je da smršam, vratim kondiciju i oblikujem tijelo", rekao je Jackson.

Istakao je kako se nije promijenio samo fizički, već i psihički te da je mnogo sretniji.

"Mnogo bolje spavam, imam više strpljenja sa svojom djecom, problemi na poslu nisu više moj prioritet. Sretan sam. Nadam se da će ovo inspirisati i druge sredovječne muškarce da se aktiviraju i počnu voditi zdraviji život", istakao je.