|

Kako biste istrajali u treningu vježbajte s partnerom, motivirajuće je, ugodnije i zanimljivije

Kako biste istrajali u treningu vježbajte s partnerom, motivirajuće je, ugodnije i zanimljivije
5
Klix.ba
23.8.2017. u 21:28
36
komentara
5

dijeljenja
Kako biste istrajali u treningu vježbajte s partnerom, motivirajuće je, ugodnije i zanimljivije Foto: Ilustracija
Lični trener s dugogodišnjim iskustvom Cedric Betis otkrio je da tajna redovnog i predanog vježbanja leži u okruženosti pravim ljudima. Ukoliko vam je potrebna motivacija za početak treniranja, Betis savjetuje da ne počinjete treninge sami, jer bilo da vježbate s prijateljima ili ličnim trenerom, to su osobe koje će vam pružiti podršku.
Jedna od brojnih prednosti vježbanja u paru je odgovornost jer, ističe, kada vježbate s nekim i unaprijed dovgovorite vrijeme manje su šanse da se nećete pojaviti. Čak i ako razmišljate kako jedno propuštanje treninga neće ništa promijeniti, kada znate da vas neko čeka osjetit ćete odgovornost i ipak otići na trening.

Također, kada vježbate s nekim trening će vam biti ugodniji i zanimljiviji. Na pauzama između vježbi možete se šaliti, razgovarati ili komentarisati treninge.

Foto: Ilustracija Foto: Ilustracija


Betis ističe važnost zdrave konkurencije jer će većinu rad drugih motivirati da daju svoj maksimum. Između ostalog, poručuje da je vježbanje s partnerom ili u grupi efektivnije, jer ćete uvijek imati nekoga ko vam može pomoći ili reći ukoliko ne radite pravilno neku vježbu.

Na kraju, naravno, dolaze rezultati koje možete podijeliti s osobom koja vježba s vama i koja vam je sve vrijeme bila podrška.
Prijavi grešku


Komentari (36)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...