Redovno vježba u 52.
31

Halle Berry o izbjegavanju povreda na treningu: Ne možete tek tako otići u teretanu

Klix.ba
Halle Berry sa trenerom (Foto: Instagram)
Halle Berry sa trenerom (Foto: Instagram)
Teški i iscrpljujući treninzi nisu strani za Halle Berry, što glumica potvrđuje i svojim izgledom. Međutim, to ne znači da se ona uvijek maksimalno troši u teretani, što je i potvrdila na društvenim mrežama.

Ona je na Instagramu podijelila nekoliko fotografija sa svojim trenerom Peteom Lee Thomasom uz poruku kako je učenje treniranja sa povredom za nju bilo veoma važno.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Naime, Berry je kroz seriju storyja, zajedno sa Thomasom odgovarala na pitanja kako vježbati sa slabim koljenima ili srčanim problemima, kako ojačati svoj stav i izbjeći bilo kakve povrede prilikom treniranja.

Halle i Thomas ističu značaj istezanja i zagrijavanja prije treninga. Glumica kaže kako je ljubitelj istezanja u takozvanom položaju mačke, u dječijoj pozi te u kobra pozi iz joge.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

"Ne možete samo otići u teretanu i početi vježbati. Nemojte misliti kako ćete sa 35 godina podnijeti sve. Možete biti odlični, ali ako imate pored sebe nekoga ko će vas uputiti kako da pravilno vježbate, a da se ne povrijedite", kazala je 52-godišnja glumica.

Ona dodaje kako novim vježbama uvijek pristupa polako.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Berry već nekoliko mjeseci zajedno sa trenerom snima video klipove raznih treninga, borilačkih vještina i sportova. Kaže kako uživa raditi s njim jer je inovativan i zabavan te uvijek osvježi treninge novim vježbama.