Glumica Gianna Sciortiono za dvije godine smršala 50 kilograma

Glumica Gianna Sciortiono za dvije godine smršala 50 kilograma
0
S.H.P.
27.9.2019. u 22:33
18
komentara
0

dijeljenja
Glumica Gianna Sciortiono za dvije godine smršala 50 kilograma Foto: Instagram
Glumica Gianna Sciortiono iz New Yorka cijelog se života borila s viškom kilograma. U jednom periodu imala je čak 108 kilograma. Budući da se željela baviti glumom s tim brojem kilograma nije mogla očekivati da će ostvariti ozbiljnu karijeru, pa je zbog toga odlučila da se riješi viška kilograma.
"Imala sam višak kilograma otkad sam se rodila. Tijekom života uvijek sam jela zdravo i vježbala što je više moguće. Nekoliko puta sam bila kod ljekara koji je na kraju otkrio da mi je razina hormona neuravnotežena, a kada mi je bilo 18 godina, dijagnosticiran mi je sindrom policističnih jajnika", kazala je Gianna.


Budući da je bavljenje glumom bio njen životni san često je išla na audicije, no imala je utisak da niko ne obraća pažnju na njen talenta već na višak kilograma.

Probala je razne dijete ali nije bilo pomaka. Na koncu se podvrgnula resekciji želuca kako bi što uspješnije skinula suvišne kilograme.


"Operaciju želuca uradila sam 2017. godine. Za deset mjeseci uspjela sam izgubiti čak 50 kilograma. Na operaciji mi je zapravo smanjen želudac kako bih bila manje gladna. Ne želim da zvuči kao da je to lako, jer nije. Šest mjeseci prije operacije prošla sam niz testiranja, kao i psihološke testove. Morala sam raditi s nutricionistom na svojoj prehrani i ići na dijetu prije operacije. Ipak, to je bila najbolja odluka koju sam ikad donijela", prisjetila se Gianna.

View this post on Instagram

@gi_fitnyc - - - - - - Here’s some Wednesday motivation for you guys! Even though I reached my weight loss goal, I continue to set other goals for myself each day. There is always room for improvement and to better yourself! Keep pushing and go above and beyond. Follow your dreams and believe in yourself💫💫✨✨😘😘💪🏻💫✨✨💫❤️ - - - - - #vsgjourney #transformationtuesday #vsgcommunity #mondaymotivation #khloekardashian #revengebody #khloekardashian #mondaymotivation #wednesday #transform #transformation #fit #fitness #dream #inspire #motivate #inspiration #motivation #fitgirls #ellen #droz #health #nyc #gi #gifit #gifitnyc

A post shared by 𝐆𝐢𝐚𝐧𝐧𝐚 𝐒𝐜𝐢𝐨𝐫𝐭𝐢𝐧𝐨 (@gi_sciortino) on


Poslije operacije Gianna je počela vježbati. Sada pet puta sedmično ide u tretanu i jede samo samo ribu i povrće te pije isključivo vodu, Svoje iskustvo skidanja kilograma kao i savjete dijeli na svom Instagram profilu na kojem ima 177 hiljada pratitelja.
Prijavi grešku


Komentari (18)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...