Spremite štopericu
4

Dosadila vam je uobičajna rutina vježbanja: Isprobajte ovaj petominutni izazov

Dž. L.
Foto: Screenshot Instagram
Foto: Screenshot Instagram
Da li vam je dosadno uz vašu uobičajenu rutinu vježbanja? Ukoliko više ne osjećate izazov u teretani, postavite vašu štopericu na pet minuta i isprobajte novi fitness izazov.

Bez obzira na to da li na izazov trenera magazina Men's Health, Jeremyja Scotta, gledate kao brzu i efikasnu vježbu kod kuće ili ga uključite kao odličnu završnicu nakon vašeg standardnog treninga, u ovih pet minuta stavljate na test vašu snagu i kondiciju.

U nedavnom videozapisu na Instagramu, Scott postavlja štopericu na pet minuta, a zatim prolazi kroz intenzivan krug. Cilj izazova jeste dovršiti sve vježbe prije nego što tajmer oglasi kraj.

Izazov uključuje vježbe cijelog tijela, od skokova do čučnjeva, a šta tačno trebate uraditi za pet minuta, možete pogledati u Scottovom videu.

Scott uspijeva sva ponavljanja završiti za pet minuta, ali ako je vama potrebno šest, sedam ili osam, onda ste na dobrom putu da mu se približite.

Scott savjetuje da se fokusirate na stabilnost, kontrolu i pravilno izvođenje vježbi prije nego na protok vremena te kako ćete nakon nekoliko ponavljanja biti na dobrom putu da uspješno završite petominutni izazov.