Komentari (14)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
ovaj povremeni post je covjekovo prirodno stanje tj da ima periode bez hrane cak i danima.cak i ljudi koji vaze za normalnu tezinu imaju stotine hiljada kalorija u rezervi u vidu masti.zasto? upravo zbog ovih perioda bez hrane.postoji slucaj gdje je covjek od 300kg nije jeo cijelu godinu i smrsao preko 200 kg i dostigao zavidno zdravlje.a sta nije prirodno je jesti tri obroka ili vise dnevno.
za sve one koji misle da je to nesnosiva glad varaju se ,glad dolazi od ovisnosti od ugljikohidrata koji nisu esencijalni za ljudski organizam,kada se jednom skinete sa ugljikohidrata glad nestaje moze se glat 24 do 48 sati bez jela .
Najzdravije je pojest obrok kolka ti je šaka. jedi i 7 puta dnevno al ne veću količinu od šake. I treba jesti šareno.
apsulutno pogresno,svaki unos hrane dize secer a samim tim i insulin ,visok insulin u krvi vrsi svoju ulogu a to je izbacivanje secera iz krvi pretvarajuci ga u masne naslage.zbog toga kalorijski deficit ne radi