Savjet fitness trenerice
63

Četiri vježbe koje će vam pomoći da se riješite upornog sala na stomaku

N. O.
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Foto: Shutterstock/Klix.ba
Mnogi od nas imaju problem s upornim salom na stomaku koje ne uspijevaju skinuti uz pomoć dijeta. Fitness trenerica Athina Fit podijelila je koje to četiri vježbe vam mogu pomoći u ovom procesu.

Athina Fit, popularna fitness trenerica na TikToku, nedavno je podijelila četiri efikasne vježbe koje vam mogu pomoći da skinete tvrdoglavo salo na stomaku i zategnete ga.

Prema njenim riječima ove četiri vježbe su vam dovoljne da biste se riješili masnoće na trbuhu.

Tapkanje petom - je fantastična vježba koja cilja donje trbušnjake. Ovaj pokret uključuje ležanje na leđima sa savijenim koljenima i ravnim stopalima na podu. Tapkanjem petama naizmjenično dok držite stomak uključenim, efikasno radite na donjim trbušnim mišićima. Ova vježba pomaže poboljšanju stabilnosti i sagorijevanju masti u donjem dijelu trbuha.

Naizmjenični "udarci" - ova vježba je odlična za cijeli trup, a posebno mišiće donjeg abdomena. Ova vježba ne samo da pomaže u toniranju donjeg dijela trbuha, već i povećava broj otkucaja srca, doprinoseći ukupnom gubitku masti. Ovi "udarci" zahtijevaju kontinuirani pokret nogom, koji drži trbušne mišiće pod napetošću i pomaže u oblikovanju ravnijeg stomaka.

Podizanje nogu - je moćna vježba za ciljanje donjih trbušnjaka i fleksora kuka. Ovaj pokret zahtijeva od vas da podignete noge prema plafonu dok držite trup zategnut, što je čini vrlo efikasnom za sagorijevanje masti u donjem dijelu stomaka. Podizanje nogu ne samo da pomaže u toniranju donjeg abdomena, već i poboljšava fleksibilnost i snagu u predjelu kukova.

Starfish trbušnjaci - su dinamična vježba koja cilja na gornje i donje trbušne mišiće, zajedno sa kosim mišićima. Ovaj pokret uključuje široki stav sa ispruženim rukama i nogama, oponašajući morsku zvijezdu. Pokretom prema suprotnoj ruci i stopalu angažujete više mišićnih grupa, što je čini efikasnom vježbom za sagorijevanje masti na stomaku i oblikovanje struka.