U 62. godini
302

Bivši marinac oborio Guinnessov svjetski rekord držeći plank više od osam sati

S.H.P.
Foto: Josif Holic
Foto: Josif Holic
Držati plank osam sati nevjerovatan je podvig u bilo kojoj životnoj dobi, no godine nisu bile prepreka 62-godišnjem bivšem marincu Georgeu Hoodu koji je oborio Guinnessov svjetski rekord držeći plank više od osam sati.

George Hood, koji je 15. februara držao plank 8 sati, 15 minuta i 15 sekundi, kazao je kako je u najboljim godinama. Ženski rekord trenutno drži Dana Glowacka iz Kanade, koja je prošle godine držala dasku 4 sata, 19 minuta i 55 sekundi, prema Guinnessovoj svjetskoj evidenciji.

Foto: Josif Holic
Foto: Josif Holic

Hood, je bivši specijalac i trenutno je u penziji. Godine 2011. držao je plank sat i 20 minuta. No kada je ponovo pokušao postaviti rekord 2016. godine, izgubio je od Mao Weidonga iz Kine koji je držao plank 8 sati, 1 minutu i 1 sekundu.

Foto: Josif Holic
Foto: Josif Holic

Tada je Hood iz Napervillea u Illinoisu najavio da će vratiti svoj stari sjaj. Trenirao je svaki dan u prosjeku sedam sati posljednjih 18 mjeseci.

"Obično provedem četiri-pet sati u pozi daske. Onda uradim 700 sklekova te 2.000 trbušnjaka i 500 čučnjeva dnevno", kazao je Hood za CNN.