|

Ako cijeli dan sjedite na poslu, trebate raditi ove vježbe

Ako cijeli dan sjedite na poslu, trebate raditi ove vježbe
6
Klix.ba
8.10.2018. u 08:00
4
komentara
6

dijeljenja
Ako cijeli dan sjedite na poslu, trebate raditi ove vježbe
Trenerica Charlee Atkins preporučuje da svi oni s ukočenim ramenima i krutim vratom te osobe koje cijeli dan sjede pogrbljene na poslu, pet minuta prije i poslije treninga trebaju raditi ove vježbe kako pripremili svoje leđne mišiće, piše Men's Health.
Prije nego što odete u teretanu poslušajte savjete trenerice Charlee Atkins kako biste pripremili gornji dio leđa i vrat za dizanje utega.

"Mobilizacija mekog tkiva ili SMR (samo-miofascijalno opuštanje) je nešto što možete sami raditi prije ili poslije treninga kako biste olakšali napetost ili nelagodu u području gornjih trepezastih mišića", kaže Atkins.

Ove pripremne vježbe ne samo da će vam pomoći da se bolje osjećate, već će pomoći i u sprečavanju povreda.Da biste to učinili trebat će vam kugla za opuštanje mišića, a ko je nemate možete upotrijebiti i lopticu za tenis.

Lezite na leđa, stavite loptu između kičme i lopatice te podignite kukove u položaj mosta. Lijevom rukom praveći polukrug dodirnite desni kuk. Uradite deset ponavljanja, a potom isto uradite i desnom rukom.

Probajte ovu vježbu i budite uvjereni da će vam vaša leđa i ramena biti zahvalna, pogotovo kada se vratite za radni sto.
Prijavi grešku


Komentari (4)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...